Galerii ⟩ Valgas korraldati aastavahetusel tulevärk hoolimata ametliku ilutulestiku puudumisest

Tiit Loim
, reporter
Copy

Valgas ei korraldatud tänavu ametlikku traditsioonilist ilutulestikku, kuna rahvaküsitluse tulemus näitas, et enamik inimesi pooldab selle ärajätmist. Loomad siiski ilmselt rahus magada ei saanud, sest inimeste korraldatud ilutulestik oli ikkagi üsna suurejooneline.

Valga keskväljakule oli keskööl kogunenud korralik hulk inimesi, kes pidasid end viisakalt üleval. Seal toimus aastavahetusel ka disko, kus retrohitte mängis DJ Aavo Soe.

Valga vald korraldas hiljuti küsitluse, et küsida arvamust valla aastavahetuse ilutulestiku korraldamise kohta. Arvamust avaldas 1083 inimest, kellest 53% pooldas ilutulestiku ärajätmist.

Küsitlusele vastanud arvasid valdavalt, et ilutulestikule kuluva raha võiks panustada püsivama väärtuse loomiseks, näiteks valla kaunistamiseks või heategevuseks. Vallavalitsus otsustas rahva sooviga arvestada ning suunata muidu ilutulestikuks kulunud raha mujale.

Kokku lepiti kolmes peamises tegevuses. Need olid lahenduse leidmine keskväljaku äärse Kesk 19 kollase maja välimuse korrastamiseks, Valga kultuuri- ja huvialakeskuse juures paiknevate kuuskede ehtimine pühadeks ning jõulukingitus Valga loomade varjupaigale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles