Erinevaid narkootikume vahendanud seltskond pääses vangistusest

Siim Saavik
, reporter
Copy
Narkootikumite vahendamisega seotud Erik (paremalt), Simon, Martti, Varmo, Erkko ja Kristiina Põlva kohtumajas oma karistust ootamas.
Narkootikumite vahendamisega seotud Erik (paremalt), Simon, Martti, Varmo, Erkko ja Kristiina Põlva kohtumajas oma karistust ootamas. Foto: Arvo Meeks

Aasta eelviimasel päeval peeti Põlvas kohut kuueliikmelise seltskonna üle, kes vahendas narkootikume, millest osa jõudis ka alaealisteni. Viis meest ja üks naine vahendasid marihuaanat, ecstasy’t, amfetamiini ja kokaiini.

Asja arutati kokkuleppemenetluse alusel ja vangi ükski osaline ei läinud. Siiski said Põlvamaa ja Tartumaa noored Erkko, Martti, Kristiina, Erik, Varmo ja Simon narkootikumide käitlemise eest tingimisi karistused. Kõik kohtualused olid põhiharidusega ja mitu neist omandas parajasti keskharidust.

Erkko sai süüdistuse korduvas narkootilise aine suures koguses käitlemises. Sündmused leidsid aset 2018. aasta lõpust järgmise aasta aprillini. Narkootikumid olid marihuaana ja ecstasy-tabletid. Selle eest mõisteti noormehele neli aastat tingimisi vangistust sama suure katseajaga, millest arvestati maha kaks päeva eelvangistuses veedetud aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles