Nuustaku taliujujad vallutasid teleekraani

Copy
Seltskond taliujujaid aasta lõpu eel Otepääl
Seltskond taliujujaid aasta lõpu eel Otepääl Foto: Malle Elvet

Ainus talispordiala, mida meie kapriisne ilm väärata ei suuda, on taliujumine. Ala saab harrastada aasta ringi, kuigi pearõhk on perioodil novembrist märtsini.

Kuna talvepealinnas Nuustakul on sel talvel maas olnud pea 100-protsendiliselt vaid kunstlumi, polnud rahvusringhäälingu «Terevisiooni» võttegrupil võtta 2019. aasta viimasesse saatesse kohalikke suusatajaid lumel. Küll jagas oma kogemusi kunstlumest raja tegemisest Tehvandi keskuses toimetav olümpiamedalistist Jaak Mae.

Ei mõistnud Otepää ametnikud välja käia ka ainsatki oma kandis taliujumise-supluse harrastajat, kuigi veekogusid on seal kandis väga palju. Seetõttu esitaski telerahvas Tartu taliujujatele väljakutse tulla suplema kaamerate ees Linnamäe kõrval kunagisele suusastaadionile rajatud tiiki.

Nii võttiski seltskond Tartu taliujujaid, täpsemalt kuus meest ja kolm naist, enne koidikut ette ekspromtsupluse Nuustaku kunstveekogus. Seal polnud neist keegi ka mitte suvisel ajal supelnud.

Ainsana saates külalisena esinenud tartlastest saab end Otepää kandi meheks nimetada Mart Nöps, kes sündinud ja kasvanud Otepää külje all Pühajärvel. Mart Nöps ja Risto Mets jagasidki saates kaamera ees muljeid, miks just talisuplus atraktiivne on.

Üheksast Otepääl tiiki sulpsanust seitse osales edukalt Eesti taliujumise meistrivõistlustel, neist seitsmest kuuel on ka kogemusi teistes riikides peetud taliujumisvõistlustelt Lätis, Valgevenes, Venemaal ja Hiinas.

On ka teada, et mitu Tartus tegutsevat taliujujat, kellel Otepää kandis suvila, suplevad aeg-ajalt seal tiigis või järves. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles