Robotid, kosmos ja mõtterännakud elavdavad külaelu

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Eelmisel kuul käis Nõuni haridusakadeemias huviliste ees Tartu observatooriumi direktor Anu Reinart, kes kõneles kosmosest ja kosmoseriik Eestist.
Eelmisel kuul käis Nõuni haridusakadeemias huviliste ees Tartu observatooriumi direktor Anu Reinart, kes kõneles kosmosest ja kosmoseriik Eestist. Foto: Elmo Saul

Mullu sügisel alguse saanud Nõuni haridusakadeemias on kaks loengut robotitest ja kosmosest peetud, kolmas tuleb sel nädalal ning veebruaris algab kevadsemester.

«Üllatavalt hästi on läinud,» tõdes Otepää valla Nõuni küla vanem, haridus­akadeemia ellukutsuja Elmo Saul. Ta tunnistas, et enne esimest loengut olid tal kõhklused, sest selline ettevõtmine on esmakordne ja ainulaadne. «Aga sisukad ettekanded, mis on inspireerinud arutelusid ja andnud ideesid, hajutasid kõik hirmud.»

Saul on saanud tagasisidet, et arutelud on hoogsamalt tekkinud inimestel kodudes pärast loengut. «See on kindlasti tore, kui Nõuni kodudes muutuvad inimesed veelgi teadlikumaks maailmast ja elust üldse. Haridusakadeemia üks oluline osa ongi publiku enda arvamused, mõtted, kaasarääkimine ja arutelud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles