ERM-i konkursi võitja saab muuseumis oma näituse teha

BNS
Copy
ERMis on olnud väljas ka näitus sitskitlitest.
ERMis on olnud väljas ka näitus sitskitlitest. Foto: Arp Karm/ERM

Eesti Rahva Muuseum (ERM) kutsub osalema konkursil „Oma näitus 2020“, mille parimast ideest sünnib muuseumi osalussaalis näitus.

„Osalussaal on mõeldud üksnes ja ainult näitusteks, mille taga on inimesed, kes igapäevaselt muuseumitöö või näituste kureerimisega ei tegele, küll aga on neil huviala, mõni oluline teema või idee, mida nad soovivad jagada,“ tutvustas konkurssi ERM-i näituste talituse produtsent Kata Maria Metsar ja lisas, et selle aasta märksõna on koostegemine, see tähendab oodatud on ideed, mis tutvustavad ühistegevuste erinevaid vorme.

Praegu on ERM-i osalussaalis näitus kodalukkudest, oma järge ootavad Tartu maraton ja Muhu sukad. Uusi ideid saab esitada veebilehel www.erm.ee/omanaitus2020 kuni 19. aprillini. Idee, millest saab näitus, selgub rahvahääletuse teel. Võitja kuulutab ERM välja 12. mail ja näitus avatakse veebruaris 2021.

Näituse valmimist toetab ERM nõu, tehniliste vahendite ja kuni 5000 euroga. Näituseideede konkurssi korraldab ERM kuuendat aastat, toimunud on üheksa oma-näitust.

Kuni 26. jaanuarini on ERM-i osalussaalis näitus kodalukkudest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles