«Lumevaesed talved on jätnud jälje.» (1)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Treener Tanel Ojaste ütleb, et lumevaesed talved on jätnud nende töödesse ja tegemistesse jäljed. Pilt on Tehvandil tehtud eelmisel pühapäeval, mil seal sai veel suusatada.
Treener Tanel Ojaste ütleb, et lumevaesed talved on jätnud nende töödesse ja tegemistesse jäljed. Pilt on Tehvandil tehtud eelmisel pühapäeval, mil seal sai veel suusatada. Foto: Arvo Meeks

See on hea küsimus – just nõnda vastab äsja aasta noortetreeneriks valitud Tanel Ojaste pärimise peale, millal tuleb Eestist järgmine maailmameister või olümpiavõitja murdmaasuusatamises. «Optimistina tahaksin loomulikult öelda, et meie silmad näevad seda. Loodan, et tänaste noorte hulgas on ta olemas,» ütleb ta.

Ojaste sõnul on kehvadest talvedest hoolimata klubide konkurents Eestis tihe. Ta leiab, et kui noortesarjas tuiskab suuskadel võistlustulle üle 400 suusasõbra, nagu näiteks mullu detsembris Otepääl oli, siis see on hea märk. Ehkki sarja algusaegadel sõitis ka 600–700 noort. «Lumevaesed talved on jätnud jälje,» nendib ta.

Tanel Ojaste on spordiklubi Karupesa Team treener. Äsja valis Eestimaa Spordiliit Jõud ta aasta noortetreeneriks Valgamaal. Eesti Olümpiakomitee tunnustas hiljutisel sporditähtede auhinnagalal parimaid spordiklubisid, Valgamaalt pälvis tunnustuse Karupesa Team.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles