Izmailova: arenenud ühiskond ei vaja karusloomafarme

BNS
Copy
Fotojäädvustus 2015. aasta meeleavaldusest Tartus.
Fotojäädvustus 2015. aasta meeleavaldusest Tartus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tallinnas laupäeval toimunud karusloomafarmide vastasel miitingul kõnega esinenud roheliste liidri Züleyxa Izmailova sõnul ei ole arenenud ühiskondadel karusloomafarme vaja.

"Oleme karusloomafarmide vastu juba tükk aega võidelnud ning võitleme nii kaua, kuni karusloomafarmid on nii Eestis kui Euroopas keelatud," ütles Izmailova. "Oleme ühiskonnana piisavalt arenenud ja inimestena empaatilised, et austada loomi kui tundlikke olendeid ja vältida neile ebavajalike kannatuste põhjustamist. Paraku ei ole see alati nii. Nii kodu-, mets- kui põllumajandusloomad vajavad tunduvalt tugevamat riiklikku kaitset.

Karusloomade pidamine majanduslikul eesmärgil tuleb lõpetada ning farmid sulgeda kõige rohkem nelja-aastase üleminekuajaga. Kui Anu Saagim suutis loobuda karusnahast, suudab seda ka ülejäänud Eesti," märkis Izmailova.

Üritust korraldava organisatsiooni Loomus kinnitusel kannatavad loomatööstustes miljonid loomad. Karusloomafarmides veedavad rebased ja mingid terve elu puurides ning neid tapetakse moe huvides julmal viisil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles