Torm viis paljudest Valgamaa kodudest elektri

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Torm langetab taas puid.
Torm langetab taas puid. Foto: Arvo Meeks

Eestit on tabanud järjekordne torm. Kuigi tugevamad tuulepuhangud lõõtsuvad Põhja- ning Lääne-Eestis ja saartel, oli enim rikkelisi elektrikatkestusi kella 9.15 ajal hoopis Valgamaal.

Maakonnas oli siis teadaolevalt elektrita 617 majapidamist, millest 353 asus Otepää ja 264 Tõrva vallas. Mujal Eestis oli olukord tunduvalt parem: järgnesid Raplamaa 52 ja Harjumaa 11 vooluta majapidamisega.

Kella poole kümneks oli osa majapidamisi voolu tagasi saanud ja elektrita kodude arv oli maakonnas kahanenud 410 peale. Kell 10.40 oli olukord veel parem: vooluta oli ametlikel andmetel veel 146 tarbijat Otepää ja 16 Tõrva vallas. Ja poole kahe paiku olid kõik Otepää majapidamised elektri tagasi saanud.

Kella 16 paiku oli kõigil Valgamaal tarbijatel Elektrilevi andmetel elektrivarustus taastatud, küll oli aga vooluta 5 majapidamist Võru ja Vastseliina vahel, kust elekter kadus poole nelja paiku. Need rikked aga kõrvaldati peagi.

Kõige tugevad tuuleiilid lõõtsusid aga Saaremaal ja selle ümbruses. Sõrve säärel ulatusid puhangud isegi kuni 23,2 m/s. Võrus seevastu puhus tuul kiirusega 5,7 m/s ja puhangud ulatusid kuni 13 m/s. Valgamaal aga oli tuule kiirus 6,5 m/s, puhangud ulatusid kuni 12,9 m/s.

Kogu Eestile on antud esimese taseme tormihoiatus. See tähendab, et ilm võib olla teatud olukordades ohtlik: eelkõige nendele, kelle tegevus on ilmast mõjutatud. Jälgida tasuks edasist ilmaprognoosi. Tugevamat tormi on aga oodata Eestit ümbritsevates vetes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles