27 Võru koduootajale naeratas õnn

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Loomade jõulupuu Võrus täitis oma eesmärgi.
Loomade jõulupuu Võrus täitis oma eesmärgi. Foto: Arved Breidaks

Varjupaikade MTÜsse kuuluvates loomade varjupaikades lõppes äsja kampaania, mille eesmärk oli võimalikult palju asukaid uude koju aidata. Varjupaikade ja Eesti veterinaarmeditsiini üliõpilaste seltsi koostöös püstitati linnasüdametesse kuusekesed, millel rippusid kodu ootavate loomade pildid.

Võrus, kus selline kuusk keskväljakul asus, kulges kampaania ülimalt edukalt. Kampaania lõppedes olid üles pildistatud loomadest uue kodu ootel veel vaid kass Tõnn ja koer Pitsu-Pätu. «Detsembris leidis endale uue kodu 21 kassi ja kuus koera,» oli Võru varjupaiga juhataja Relika Rehemets rõõmus.

Valga loomade varjupaigas aastalõpp nii rõõmus polnud. Loomadest, kelle pilt kultuurikeskuse juures oleval kuusel rippus, leidis uue kodu neli kassi: pigem oli seejuures tegu kassipoegadega. «Õnneks leidis mõni koer aga uue kodu ühe teise programmi käigus,» täpsustas varjupaiga juht Jana Juhkam.

Valga varjupaiga suurim mure on tema sõnul praegu kasside rohkus. Seal on kodu ootamas üle 60 nurrumootori. «Just sügisel tuli neid eriti palju sisse. Õnneks neid ikka võeti ka, aga siiski on olukord muret tekitav: soojakus, kus normaalsel juhul mahub elama 10 looma, on neid praegu 20.»

Positiivselt poolelt tõi Juhkam välja, et aasta lõpul käis neil palju külalisi, kellest nii mõnigi tõi loomadele allapanekuks vanu tekke või linu. «Sellest on suur abi,» oli varjupaiga juht tänulik.

Samuti tõi ta rõõmsa uudisena välja, et alanud aastal oli kolmapäevahommikuse seisuga uue kodu leidnud juba kaks kassi. Ka aastavahetus möödus Võru ja Valga varjupaigas erinevalt mõnest eelnenud korrast rahulikult.

«Väljakutseid uuasaastaööl ei olnud. Esimese väljakutse saime 1. jaanuaril lõuna paiku, kui inimene teatas, et oli leidnud väikese koera sihitult ringi jooksmas Võru vallas. Tänu Facebookile õnnestus meil ka kiirelt koera omanik leida ja koer läks oma pere juurde tagasi 2. jaanuaril,» tõi Rehemets välja ainsa mainimisväärse juhtumi. JAAN RAPP

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles