Püstkoda ja roigasaeda ehitada lubanud mees läks vangi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Süüdimõistetu lubas muu hulgas e­hitada roigas­aia. Foto on illustratiivne.
Süüdimõistetu lubas muu hulgas e­hitada roigas­aia. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Püstkoja ja roigasaia ehitada lubanud, kuid ettemaksuga kadunud ning võõrast aita müünud mees sai karistuseks aasta ja 11 kuud vangistust.

Praegu 46-aastane Raivo Lillmaa pakkus 2017. aasta sügisel interneti vahendusel püstkoja ehitamise teenust. Temaga võttis ühendust inimene, kellega ta leppis kokku, et ehitab 2018. aasta mais Võrumaal Setomaa vallas 1200 euro eest püstkoja. Mees küsis ettemaksuna 250 eurot ja kannatanu selle ka tasus. Püstkoda Lillmaa aga ei ehitanud.

Lisaks võttis ta ühendust inimesega, kes otsis interneti ehitusfoorumis roigasaia ehitajat. Nad leppisid kokku, et Lillmaa ehitab 50-meetrise roigasaia 650 euro eest. Ta küsis taas ettemaksu 250 eurot ja inimene tasus selle. Roigasaeda aga mees ei ehitanud.

Peale selle pakkus ta 2018. aasta augustis internetiportaalis Soov müügiks Setomaa vallas asuvat teisele inimesele kuuluvat palkaita kui enda oma. Palkaita soovis osta isik, kes andis 31. augustil 2018 Viljandi linnas Centrumi kaubanduskeskuse parklas talle selle eest 2700 eurot. Hiljem selgus, et palkait ei kuulu Lillmaale ning tegelik omanik ei soovi seda müüa. Seetõttu sai kannatanu varalist kahju 2700 eurot.

Maakohus mõistis Lillmaa Võru kohtumajas peetud istungil kelmuses süüdi ning määras talle karistuseks aasta ja kuus kuud vangistust. Kuna mees oli katseajal, suurendati tema karistust veel viie kuu võrra ning liitkaristuseks jäi aasta ja 11 kuud vangistust. Ühe kannatanu kasuks mõistis kohus mehelt välja 250 eurot ning teisele 2700. Kaitsekuludena tuleb tal tasuda 546 ja sundrahana 810 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles