Lihatööstur: kõigepealt jaga, siis looda midagi saada

Maarius Suviste
, reporter
Copy
30 aastat tagasi lihatööstust rajama hakanud Maie Niit käib praegugi omanikuna abiks tööd tegemas ja võtab oma kabinetis tellimusi vastu.
30 aastat tagasi lihatööstust rajama hakanud Maie Niit käib praegugi omanikuna abiks tööd tegemas ja võtab oma kabinetis tellimusi vastu. Foto: Maarius Suviste

Aastakümneid tagasi lihatööstusele aluse pannud Maie Niidu sõnul ei saa ettevõtet nii teha, kui krahmad kõik endale. «Kõigepealt jaga, siis looda midagi saada,» jagas ta kogemusi, lisades, et firma on nagu laps, keda tuleb maast madalast kasvatada.

Eile möödus 30 aastat päevast, mil tollal 51-aastane Maie Niit hakkas Vana-Otepää külla oma ettevõtet rajama.

«Öeldi, et mida sa teed, näed nii palju vaeva ja teed palju tööd, oled öösiti üleval ja vahel nutad,» meenutas Eesti lihatööstuse grand old lady, Otepää lihatööstuse Edgar üks omanikest ja kauaaegne juht Maie Niit (81). «Aga mul oli hirmus tahe teha. Olin ju 1967. aastal lõpetanud EPA lihatehnoloogia eriala cum laude. Oma tööstus tuli ära teha. Ma ei andnud järele. Ja kuidagi kõik ka lõpuks õnnestus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles