Sisukord
Lõuna-Eesti Postimees
Postimees

Lihatööstur: kõigepealt jaga, siis looda midagi saada

4 min lugemist
  • Otepää lihatööstuse rajamisest möödus 30 aastat
  • Omanik Maie Niit alustas oma ettevõttega 51-aastaselt
  • Ettevõte annab koos tütarfirmaga tööd 45 inimesele
  • Soe toit tööl: kaks korda päevas ja 15 eurot kuus
30 aastat tagasi lihatööstust rajama hakanud Maie Niit käib praegugi omanikuna abiks tööd tegemas ja võtab oma kabinetis tellimusi vastu. FOTO: Maarius Suviste

Aastakümneid tagasi lihatööstusele aluse pannud Maie Niidu sõnul ei saa ettevõtet nii teha, kui krahmad kõik endale. «Kõigepealt jaga, siis looda midagi saada,» jagas ta kogemusi, lisades, et firma on nagu laps, keda tuleb maast madalast kasvatada.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Eile möödus 30 aastat päevast, mil tollal 51-aastane Maie Niit hakkas Vana-Otepää külla oma ettevõtet rajama.

«Öeldi, et mida sa teed, näed nii palju vaeva ja teed palju tööd, oled öösiti üleval ja vahel nutad,» meenutas Eesti lihatööstuse grand old lady, Otepää lihatööstuse Edgar üks omanikest ja kauaaegne juht Maie Niit (81). «Aga mul oli hirmus tahe teha. Olin ju 1967. aastal lõpetanud EPA lihatehnoloogia eriala cum laude. Oma tööstus tuli ära teha. Ma ei andnud järele. Ja kuidagi kõik ka lõpuks õnnestus.»

10.01.2020 15.01.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto