Setod kutsuvad teisele tantsupeole

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Esimene Seto tantsupidu sai teoks Värskas 30. juunil 2018.
Esimene Seto tantsupidu sai teoks Värskas 30. juunil 2018. Foto: Arvo Meeks

Värska talumuuseumis peetakse 27. juunil teist Seto tantsupidu pealkirjaga «Kagoh kul’atasõ’» (Vaat kus pidutsevad), teatasid korraldajad.

«Maailma esimene Seto tantsupidu 2018. aastal osutus eeldatust menukamaks nii osalejate kui vaatajate hulga poolest. Nõudlus selle traditsiooniks muutmise järele sündis kohe pärast esimese peo lõppu,» ütles tantsupeo pealavastaja Piret Torm-Kriis. Ka tänavune tantsupidu on osa samal ajal Värskas toimuvast muusika- ja matkafestivalist Seto Folk.

Kui esimesel setode tantsupeol tantsiti vaid Setomaal eri aegadel tantsitud tantse ning kõik tantsijad ja pillimehed olid seto rõivais, siis eelolev tantsupidu on piire laiendanud piire. Lisaks setodele, seto tantsudele ja riietele saab näha ka lähinaabrite pärimustantse, rahvarõivaid ja pidutsemiskombeid. Osalema on oodatud kõik setode piirinaabrid: Vastseliina ja Räpina kihelkond; Petserimaa, Vana-Irboska ja Pihkva; Läti Aluksne piirkond.

Tänavune pidu pakub võimalust leida piirinaabrite tantsudes, riietuses ja peokombestikus nii sarnasusi kui erinevusi. Peo muusikajuht on Evelin Leima. Vastseliina tantse kureerib Inga Leelanss ja Räpina omi Hele Aia.

Võimalus osaleda teisel Seto tantsupeol on kõigil tantsulembestel kust iganes Eestist. Tingimuseks on Seto, Räpina või Vastseliina rõivaste olemasolu ja valmisolek vastava koha pärimustantse tantsida. Registreeruda saab peo kodulehel 31. märtsini või tantsumuru täitumiseni. ARVED BREIDAKS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles