Raud kardab jõumeest

Tiit Loim
, reporter
Copy
See foto mahutab mitu Ardo Lilleoru huviala. Tema põhjalikult muudetud Mercedes-Benzil on 300 hobujõudu ning käes hoiab ta enda valmistatud väljalaskekollektorit. Pildilt puudub siiski jõusaal, kus ta trenni teeb.
See foto mahutab mitu Ardo Lilleoru huviala. Tema põhjalikult muudetud Mercedes-Benzil on 300 hobujõudu ning käes hoiab ta enda valmistatud väljalaskekollektorit. Pildilt puudub siiski jõusaal, kus ta trenni teeb. Foto: Tiit Loim

Valgamaalt Tõrvast pärit Ardo Lilleoru elus mängib raud olulist rolli. Võistlustel on mees rinnalt üles surunud 222,5 kilo, mis paigutab ta Eesti tippu. Töö kõrvalt ehitab ta aga käsitööna autodele väljalaskesüsteeme.

Kohtumisel Tõrva kohvikus Läti Saatkond polnud Lilleorgu raske ära tunda, sest teisi suurt kasvu märgatavalt jõulisi tätoveeritud inimesi seal ei viibinud. Jõudu on tal tõepoolest palju. Seda oli märgata juba lapsena. «Kui kuskilt metsast oli vaja laudu tuua, võtsin ikka mõned rohkem kui teised. Igal ajal, poisid ju maadlevad. Suts olin üle.»

Rinnalt surumise treeningutega on ta nüüdseks tegelenud juba pool elu, kuna alustas 14-aastaselt. «See on tegelikult väga tehniline ala. Enamiku puhul, kes saalis suruvad, on näha, et lihtsalt suruvad. Tegelikult töötab seal terve keha alates jalgadest. Esimese paugu peabki lükkama jalast. Jalg peab kindlalt maas kinni olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles