Ala kooli ähvardab sulgemine

Siim Saavik
, reporter
Copy
Arengukava koostaja Helina Kibar andis vallavolikogule edasi ka oma soovituse: liita Ala põhikool ja lasteaed Ritsu lasteaia-algkooliga.
Arengukava koostaja Helina Kibar andis vallavolikogule edasi ka oma soovituse: liita Ala põhikool ja lasteaed Ritsu lasteaia-algkooliga. Foto: Arvo Meeks

Tõrva volikogus esitleti valla hariduse arengukava aastateks 2020–2025. Kõige rohkem pakkus kõneainet Ala lasteaia ja põhikooli võimalik liitumine Ritsu lasteaia-algkooliga.

Välja pakuti kolm stsenaariumi, kuidas Tõrva valla haridusmaastikul võiks edasi tegutseda. Ettepanekute koostaja oli Tallinna Ülikooli lektor Helina Kibar, kes soovitas valida just esimese variandi. Sellega nõustusid ka teised arengukava töögruppi kuulunud spetsialistid.

Selle stsenaariumi tähtsaima punktina võibki välja tuua Ala lasteaia ja kooli liitmise Ritsu lasteaia-algkooliga ning ühendatud asutus asuks Ritsul. Ritsul oleks siis neli lasteaiarühma koos 40 lapsega ja algkool muudetakse kuueklassiliseks kooliks, kus õpib 32 õpilast. Ala 7.–9. klassi õpilased liiguksid plaani kohaselt Tõrva, Riidaja ja Hummuli kooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles