Värska poiste vurre keerutab ehk presidentki

Copy
Seto KUKU õpilasfirmade laadal Pärnu Keskuses 
Seto KUKU õpilasfirmade laadal Pärnu Keskuses Foto: Silvia Paluoja

Värska gümnaasiumis tegutseb sel õppeaastal Junior Achievement Eesti (JA Eesti) programmide alusel kaks mini- ja neli õpilasfirmat.

Üks väljapaistvamaid on minifirma Seto Kuku, mille asutas kolm 7. klassi ettevõtlikku noormeest: Laur Laanetu (president), Andris-Robin Talumees (müügijuht) ja Indrek Parijõgi (tootmisjuht). Firma toodab puidust veganvurre, magneteid ja setokeelsete vanasõnadega seinaplaate, andis teada minifirma juhendaja Helena Kudre.

Kvaliteedimärk «Seto kimmäs» tõendab, et toodang on omanäoline ja kvaliteetne ning toodetud Setomaal. Noormehed leiavad, et nende tooted pakuvad võimalust õppida seto keelt ja uurida vanasõnade tähendust. Samas leiavad asjad ka praktilist kasutamist.

Tooted valmivad pärast õppetunde ja nädalavahetustel Indreku isa töökojas ning nende tegemiseks kasutatakse eri puiduliike. Veganvurrid on näiteks enelapuidust.

Minifirma on pälvinud kolme kuuga hulga tunnustust. Rahvusvahelisel õpilasfirmade laadal «Üle piiri turundus» Värskas saadi tiitlid «Setomaa parim firma» ja «Laada parim minifirma» visuaalse terviklikkuse, hea väljendusoskuse, julge esitluse ja hea müügitaktika eest. Laadal «Pärnu jõulud 2019» saadi minifirmade arvestuses parima väljapaneku ja suurima läbimüügi preemia.

Suurimaks tunnustuseks peavad poisid aga, et Seto Kuningriigi delegatsioon valis vabariigi presidendi, riigikogu liikmete ja ministrite jõulukingituste hulka ka veganvurrid.

Kooli ettevõtlike noorte tegevust toetab Setomaa Liidu projekt «Majandusõpetus ja õpilasfirmade tegevus Setomaa koolides 2019/2020». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles