Õpilane tõi kooli relvataolise eseme

LEPM
Copy
Püstol.
Püstol. Foto: Raigo Pajula

Täna öösel sai Põlva politsei üksjagu jahmatava teate, kui üks lapsevanem informeeris häirekeskust Põlvamaa koolis õppetundide aegu juhtunud riskantsest situatsioonist.

Lähemal uurimisel selgus, et üks 15-aastane Põlvamaa nooruk oli kooli seljakotis tarinud relvataolise eseme ning esitles seda seal oma klassikaaslasele. Nähtust šokeeritud klassikaaslane ei julgenud koolivenna ohtlikust tembust esialgu kellelegi rääkida, kuid kodus oli laps siiski sedavõrd häiritud, et rääkis viimaks oma vanematele koolis juhtunust, kirjutab Lõuna prefektuur oma Facebooki-lehel.

Lapsevanem haaras telefoni ning andis kogu vajamineva info edasi politseile. «Korrakaitsjad tuvastasid relvataolise esemega koolis käinud noormehe, keelatud ese võeti temalt ära ning täna selgitab politsei menetluses lähemalt, mis relvaga täpsemalt tegu oli ning kust ja millistel asjaoludel ohtlik ese nooruki kätte sattus,» kirjutas prefektuur.

Praeguseks on teada, et kuigi relvataolist eset näinud koolinoor oli sellest mõistetavalt häiritud ning hirmul, ei olnud see ese õnneks füüsiliselt ohtlik. See ei muuda aga asjaolu, et mistahes relvataoline ese kujutab kogukonnas endast ohtu ning distantsilt ei ole võimalik hinnata, kas tegu on mängu- või pärisrelvaga. «Fakt on, et avalikus kohas relvadega ei vehita ning selliste ohtlike esemete koht ei ole kindlasti noorukite käes ega õppeasutustes. Turvalisema kogukonna loomisel saavad seejuures panuse anda kõik, kes ohtlikke situatsioone ning keelatud esemeid märgates neist politseile vahetult teada annavad,» lisas postitus.

Kui märkad ohtlikku eset või situatsiooni, anna sellest kohe telefonil 112 teada, tuletas politsei meelde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles