Reservväelased kutsuti kohale

BNS
Copy
Kaitseväelased.
Kaitseväelased. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel nädalal koguneb õppekogunemisele ligi 75 Lõuna-Eestis 2. jalaväebrigaadi 21. jalaväepataljoni reservväelastest ülemat.

Viis päeva vältaval õppekogunemisel täiendavad reservväelased nii taktikalisi teadmisi kui ka laskeoskuseid, edastas kaitseväe peastaap. Kokku osaleb õppekogunemisel ligi 75 reservväelast.

«Reservväelastest ülematel on 21. jalaväepataljoni tegevuses võtmetähtsus. Tänaseks on nende ajateenistusest möödunud vähemalt kolm aastat ja on paras aeg olulisemad tegevused uuesti meelde tuletada,» ütles 21. jalaväepataljoni ülem major Indrek Sarap.

«Pühapäevani kestval õppekogunemisel proovitakse läbi ja valmistatakse ette tegevused, mis reservväelastest ülematel tuleb teha kogu 21. jalaväepataljoni teenistusse kutsumisel ehk formeerimisel,» ütles Sarap.

Põhitähelepanu on formeerimisel ja sellele järgneval väljaõppel, aga reservväelased teevad ka erinevaid meeskonnaharjutusi ja võistlevad orienteerumises. 

21. jalaväepataljon on üks kolmest 2. jalaväebrigaadi reservstruktuuri kuuluvast jalaväepataljonist. Üksusesse kuuluvatele reservväelastele viiakse regulaarselt läbi õppekogunemisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles