Vabaõhulavastus tõi loomejuhile tunnustuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tunnustuse pälvinud Merilin Kirbits ning Eesti Rahvamajade Ühingu esinduskogu liige ja Valgamaa esindaja Ene Kaas FOTO: Kaja Mõts
Tunnustuse pälvinud Merilin Kirbits ning Eesti Rahvamajade Ühingu esinduskogu liige ja Valgamaa esindaja Ene Kaas FOTO: Kaja Mõts Foto: Kaja Mõts

Mäetaguse rahvamajas sai viiendat korda teoks Eesti rahvamajade ühingu tunnustusüritus Kaheksakand. Tunnustatavate hulgas olid ka asutuse Otepää Kultuurikeskused loomejuht Merilin Kirbits ning Põlvamaa kultuuritegelane Riivo Jõgi.

Tunnustusi viies kategoorias: aasta koostööpartnerid, noor tegija, aasta tegija, aasta tegu ja Kaheksakand. Esmakordselt anti välja sel aastal tunnustus Kuldkand.

Sellel aastal tuli Valgamaale tunnustus kategoorias aasta tegu, mille sai Merilin Kirbits Eesti lipp 135 vabaõhulavastuse «Taevas, muld ja tulevik» eest.

Aasta noore tegija tiitli sai Põlva muusikaõpetaja, helilooja ja dirigent Riivo Jõgi, kellel oli oluline roll ka mulluse juubelilaulupeo «Minu arm» korraldamisel.

Riivo Jõgi on tunnustatud dirigent.
Riivo Jõgi on tunnustatud dirigent. Foto: Elmo Riig/SAKALA

Eesti rahvamajade ühingu projektijuht kinnitas, et nii Kirbitsa kui Jõgi puhul oli tegu väga tugevate kandidaatidega ja nende võit teiste nominentide ees oli veenev. «Riivo Jõgi puhul võib eraldi esile tõsta, et tema kandidatuuri esitaja oli teinud ära suure töö ja kirjutanud väga veenva põhjenduse, miks just Jõgi peaks tunnustuse saama.»

Eesti rahvamajade ühing ühendab rahvamajade töötajaid ning rahvamajade arendustööst huvitatuid ja sellele kaasaaitavaid füüsilisi ja juriidilisi isikuid.

Järgmisel aastal toimub tunnussündmus Kaheksakand Valgamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles