Mulgi märgi kandjate read said täiendust

LEPM
Copy
Mulgi märgi toodetega stend.
Mulgi märgi toodetega stend. Foto: MARTIN KOSSESON

MTÜ Mulgimaa Arenduskoja juhatus andis välja järjekordsed Mulgi märgid kohalikele ettevõtjatele. Seekord pälvisid Mulgi kvaliteedimärgi lausa kolm ettevõtet - OÜ Morna talu Mulgi vallast , Tõrvas tegutsev OÜ Chaga ning OÜ Kirnu Abja-Paluojalt. 

OÜ Morna talu peamine tegevusala on puuvilja kasvatus. Kokku on talul suurusjärgus 7000 viljapuud ning 1 hektaril paiknev maasikakasvatus. Lisaks puuviljade ja maasikate müügile, tegeletakse talus ka õunamahla ning kuivatatud õunte tootmisega. 2015 aastast tegutsev Chaga OÜ on 2014 aastal asutatud ettevõte, mis tegeleb toidulisandite tootmise ja arendusega ravimtaimedest. Chaga ekspordib tooteid paljudesse riikidesse üle maailma Austraaliast kuni Kanadani välja.  Lisaks tavapärasematele ja tuntumatele ravimtaimedele kasutatakse eliksiirides Mulgimaa metsades kasvavat musta pässikut. Abja-Paluojal tegutsev Kirnu OÜ on aga kohalike poolt hinnatud kulinaaria- ja pagaritoodete valmistaja ning toitlustusteenuse pakkuja. OÜ Kirnu, mulkide hulgas tuntud kui Popsi Köök, on hea näide kohaliku tooraine väärindamisest Mulgimaal. 

MTÜ Mulgimaa Arenduskoda juhatuse esimees Dmitri Orava sõnul on uutest lisandujatest märgisaajate hulka ainult hea meel. „Kõik kolm on suurepärased näited kohalikku toorainet väärtustavatest ja väärindavatest ettevõtetest ja ettevõtlikest mulgi inimestest.  Neist Chaga OÜ on suutnud kohalikul toorainel põhinevate toodetega ka välisturgudele siseneda. Loodetavasti aitab see eeskuju kaasa ka Mulgi märgi ja Mulgimaa tuntuse kasvule välisriikides”, räägib Orav. „Samas Popsi köök on suurepärane näide kuidas kohalikust toorainest suurepäraseid tooteid valmistades võib võita kohalike südamed.”.

Mulgi märk on Mulgimaa Arenduskoja poolt ellu kutsutud selleks, et tähistada Mulgimaal pakutavaid tooteid, teenuseid ja elamusi, aidata märgi abil valida ja ära tunda kvaliteetset mulgi kaupa ning annab ettevõtjatele võimalusele üheskoos piirkonnale ja siin valminud toodetele ja pakutavatele teenustele tähelepanu tõmmata. Mulgimaa ettevõtjad on aastaid teinud koostööd, käies ühiselt laatadel ja messidel, nii Eestis kui välismaal. Koondumine ühise kaubamärgi alla aitab piirkonna tegusatel ettevõtjatel suuremat turgu kõnetada. Esimesed Mulgi märgid anti välja 2019.a. alguses. Kokku on välja antud 17 Mulgi märki.

Varasemalt on Mulgi märgi saanud näiteks Mulgi pruulikoda, Lõõtsavägilased, Mulke Crisps, Seedri puukool, Polli mõis ja mitmed teised. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles