Naiste osakaal tabelis kasvas tublisti

Tiit Loim
, reporter
Copy
Ei poliitik Mailis Koger (vasakult), haiglajuht Margot Bergmann ega muusik Mari Kalkun ole tundnud, et sugu karjääri määranud oleks.
Ei poliitik Mailis Koger (vasakult), haiglajuht Margot Bergmann ega muusik Mari Kalkun ole tundnud, et sugu karjääri määranud oleks. Foto: LEPM

Kui eelmisel korral jõudis mõjukate tabelis esimese 100 hulka 17 naist, siis seekord 26. Kuigi veerand esisajast on naised, annavad nad siiski tooni pigem tagumistel kohtadel.

Ainukesena jõudis esikümnesse Keskerakonna Võrumaa piirkonna juht ning riigikogu liige Anneli Ott. Viimatistel riigikogu valimistel kogus ta oma ringkonnas erakonna nimekirjas kolmanda koha väärilise häältesaagi.

Positsioonilt 16 leiab teise riigikogu liikme, reformierakondlase Liina Kersna. Kuigi Tallinnast pärit, kandideeris ta riigikokku Kagu-Eesti ringkonnas, kus asub tema pere teine kodu. Parlamendis töötades seisab ta mitmekesise haridusmaastiku ja lähisuhtevägivalla ohvrite eest. Näiteks käis Kersna kohal Valgamaa naiste tugikeskuse sünnipäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles