Võru pärimustantsu festival tegi Eesti rühmadele väravad valla

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võru pärimustantsu festival.
Võru pärimustantsu festival. Foto: Arvo Meeks

Suvine XXVI Võru pärimustantsu festival avas juba oma väravad Eesti tantsurühmadele, et 10.-12. juulini koos tantsida, musitseerida ja osa saada välisrühmade külakostist.

Võru pärimustantsufestival on iga-aastane rahvatantsijate ja pillimeeste kokkusaamispaik, kus osaleb üle 500 tantsija Eestist ja välismaalt. Kui festivali välisesinejad valitakse jaanuaris-veebruaris, siis Eesti rühmi oodatakse juba registreeruma kuni 1. maini veebiaadressil www.vorufolkloor.ee.

Aasta tagasi tähistas festival 25. sünnipäeva koos külalistega pidutsedes. Sel aastal pööratakse rohkem tähelepanu laulumängudele, tantsude sisule ja sõnumile.

«Oleme 25. aasta jooksul tantsinud nii Võrumaa kui kogu Eestimaa pärimustantse, koos aimu saanud 45 välisriigi tantsudest,» ütles festivali programmitoimkonna juht Kadri Mähar. «Sel aastal saame taas tantsida ja sügavamalt tutvuda rahvamängudega, kui tähelepanuväärse pärimuse osaga meie rahvakultuuri varasalvest.»

Traditsiooniliselt saab nii festivalil esineja kui selle külaline kontsertide kõrval osaleda simmanitel, töötubades, tänavatantsul ja õppida erinevate rahvaste tantse. Eeldatavalt kujuneb üheks tippsündmuseks Andre Laine noorte segarühmadele loodud tantsulavastus «Õnneotsija».

Festival toimub 09.-12. juulini Võrus ja Võru maakonnas.

Võru pärimustantsu festival kuulub UNESCO juures tegutseva ülemaailmse folkloorifestivalide ühenduse kalendrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles