Pühapäev tuleb sajune ja võrdlemisi soe

BNS
Copy
Ilmateenistuse prognoosi järgi on laupäev tulemas vihmasajuga.
Ilmateenistuse prognoosi järgi on laupäev tulemas vihmasajuga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeva öösel eemaldub kõrgrõhuhari, sest Norra merele jõuab juba uus aktiivne madalrõhkkond ja laieneb üle Läänemere, tuues Eestisse jaanuari kohta üsna sooja ilma.

Ilmateenistuse teatel ööl vastu pühapäeva pilvisus tiheneb. Öö hakul puhub loode- ja läänetuul 4-10, põhjarannikul puhanguti kuni 15 m/s, pärast keskööd tugevneb edela- ja läänetuul 6-12, rannikul puhanguti kuni 18 m/s. Vastu hommikut hakkab mitmel pool lund ja lörtsi sadama ning sadu läheb kiiresti üle vihmaks. On jäiteoht. Õhutemperatuur on -3 kuni +2 kraadi, hommikuks läheb veidi soojemaks.

Peipsi järvel puhub öö hakul lääne- ja loodetuul 5-10 m/s. Pärast keskööd pöördub tuul edelasse ning tugevneb hommikuks 8-11, puhanguti 14 m/s. Lainekõrgus on 0,6-1,3 meetrit. Varahommikul hakkab sadama lund ja lörtsi. Nähtavus on mõõdukas, lumesajus aga halb. Õhutemperatuur on 0 kuni -2 kraadi.

Pühapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma, sekka võib tulla ka lörtsi. Puhub edela- ja läänetuul 5-12, rannikul puhanguti 15-17 m/s. Õhtuks tuul nõrgeneb. Sooja on 3-6 kraadi.

Peipsi järvel puhub edela- ja läänetuul 8-11, puhanguti 14 m/s. Pärastlõunal nõrgeneb tuul 5-9 m/s. Lainekõrgus on 0,6-1,3 meetrit. Ajuti sajab – enamasti vihma. Nähtavus on mõõdukas. Sooja on 3-5 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles