Õpilaste polaarviktoriin jõuab lõpule

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Foto: Timo Palo

Teisipäeval toimub Meremuuseumis Paksus Margareetas õpilaste polaarviktoriini finaal, millega selgitatakse välja viis õpilast, kes sõidavad märtsis toimuvale ekspeditsioonile Arktikasse.

Polaarviktoriin sai alguse novembris veebivooruga, millest võttis osa 159 õpilast üle Eesti, ütles Katrin Savomägi Eesti Polaarklubist.

Lõppvoorus astuvad võistlustulle 27 Tallinna, Tartu, Kilingi-Nõmme, Lihula, Tõrva ja Kohila 8.-12. klassi õpilast. «Nemad täitsid ka videoülesande, millega tuli illustreerida teemat, mida sooviti Arktikas koos teadlastega uurida,» sõnas Savomägi. «Laste huvid on väga erinevad, mis annab meilegi võimaluse teha ekspeditsiooniprogramm mitmekülgseks. Huvialadest olid esindatud hüdroloogia, geoloogia, rahvameditsiin ja etnoloogia, sõjaajalugu, põdrakasvatus, jää- ja mullateadus, ornitoloogia ja arhitektuur.»

Katrin Savomägi sõnul oli näha, et edasipääsenud õpilased olid juba ammu teemaga tegelenud ja olümpiaadidel osalenud ega tulnud otsima ühekordset seiklust. «Oli näha ka õpetajate professionaalset juhendamist, mille eest neile suur tänu,» ütles Savomägi.

Õpilasviktoriiniga tähistati Antarktika avastamise 200. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles