Krabi kooli ähvardab sulgemine (2)

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Krabi kooli pidaja Ale Sprenk tunnistas, et järelevalve tulemustes on omajagu tõtt. «Kuid kindlasti ei ole põhjendatud kool selle pärast kinni panna,» rõhutas ta. 
Krabi kooli pidaja Ale Sprenk tunnistas, et järelevalve tulemustes on omajagu tõtt. «Kuid kindlasti ei ole põhjendatud kool selle pärast kinni panna,» rõhutas ta. Foto: Arved Breidaks

Riik plaanib tühistada Võrumaal Rõuge vallas asuva Krabi kooli tegevusloa, sest seal ei viida õppetegevust läbi ettenähtud mahus ja esinevat ka muid tõsiseid probleeme. Koolijuht Ale Sprenk tunnistab, et kooli töös võib esineda puudusi, kuid see ei ole piisav põhjus, et 40 õpilasega õppeasutus kinni panna. Kool saadab reedeks ministeeriumile vastukirja.

Ministeerium viis detsembris koolis läbi järelevalve, mida tehakse ajutise tegevusloaga õppeasutustes pärast pooleaastast tegevust. «Kooli tegevus ei vastanud vaadeldud perioodil haridusregulatsioonile,» rääkis haridusministeeriumi koolivõrgu osakonna peaspetsialist Jürgen Rakaselg. «Seal on terve rida olulisi vajakajäämisi, mida äärmiselt raske mõista.»

Krabi kooli pidava MTÜ Ostium juhi Ale Sprenki sõnul ei saa öelda, et inspekteerimise tulemustes pole midagi tõtt. «Kuid kindlasti ei ole põhjendatud kool selle pärast kinni panna,» lausus Sprenk, kelle sõnul sai ta ministeeriumi plaanist teada ajakirjandusest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles