Otepääl tuleb kontsert kuldse poisi auks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Laulupesa stuudio lapsed jäid kontserdi korraldajale silma oma särtsakate videotega.
Laulupesa stuudio lapsed jäid kontserdi korraldajale silma oma särtsakate videotega. Foto: LEPM

Otepää kultuurimajas leiab täna õhtul aset Kuldse Poisi heategevuskontsert. Esinevad Karijärve keelpilliorkester ja stuudio Laulupesa laululapsed.

Kontserdi korraldab Otepää gümnaasiumi 11. klassis õppiv Kerttu-Liis Levin.

«Meil oli koolis vaja teha projektitöö. Mõtlesin siis, et kuna eelmisel aastal oli Otepää kultuurimajas heategevuslik kontsert meie koolis õppinud Valter Kulla mälestuseks, võiks sellel aastal midagi sarnast teha.»

Esinejad valis neiu välja põhimõttel, et muusikaelamusi jaguks tervele perele. Karijärve orkestris on ta ise mänginud. Samuti on ta näinud Laulupesa stuudio videoid ja need tekitasid tunde, et tegu on vahva seltskonnaga, keda esinema kutsuda.

Tõepoolest, stuudio legendaarne «Porilaul» on Youtube’is kogunud juba pea 760 000 vaatamist.

Põlvamaal Savernas elanud Valter Kuld oli esimene Eesti laps, kellele uued kopsud siirdati. Selle tingis tsüstiline fibroos, mis vaevas teda peaaegu sünnist saadik. 2017. aastal uued hingamiselundid saanud noormees suri paraku 2018. aasta lõpus.

Mullu jaanuaris korraldas Valter Kulla klassiõde Laura Meigas Otepääl tema mälestuseks kontserdi. Toona kogutud annetused läksid Janno Puusepa fondile, mis toetab inimesi, kellel on sama haigus, mis oli Valteril.

Juba toona liikusid Otepääl mõtted, et kontserdist võiks saada traditsiooniline üritus, mille tulu läheks igal aastal eri fondile. Tänavu läheb kogutud raha vähiravifondile Kingitud Elu. Kerttu-Liisil endal sellega varasemad kokkupuuted puuduvad. Võib kindlasti öelda, et õnneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles