Kunstikooli sulgemisjutt tuli taas päevakorrale

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Valgamaa kunstielu edendaja Esti Kittus ütles juba aasta tagasi, et kunstikooli kinnipanek tähendaks kogukonnale seda, et see annab hoogu juurde maaelu väljasuretamisele.
Valgamaa kunstielu edendaja Esti Kittus ütles juba aasta tagasi, et kunstikooli kinnipanek tähendaks kogukonnale seda, et see annab hoogu juurde maaelu väljasuretamisele. Foto: Maarius Suviste

Suur oli pukalaste üllatus, kui nad leidsid volikogu istungi materjalide hulgast, et taas on kõne all Pukas asuva Valgamaa ainsa kunstikooli sulgemine. Volikogu ees seisnud vallavanem lubas, et nii ei lähe. Eelmisel nädalal Puka kultuurimajas kokku saanud Otepää vallavolikogu istungi päevakorras oli ühe punktina ka «Otepää valla arenguvisioon kuni 2040 ja Otepää valla arengukava 2020–2029 esimene lugemine».

Vallavanem Kaido Tamberg hakkas sel teemal ettekannet pidama, kui mõne hetke pärast tundis volikogu liige, kunagine Puka vallavanem Heikki Kadaja huvi, miks on arengukavas Puka kunstikooli sulgemine.

Tamberg väljendas imestust, andes teada, et tema ei tea sellest mitte midagi ning palus täpsustada, kus see kirjas on. «Lehekülg 18,» öeldi külaliste seast, keda seekord oli volikogu istungil tavapärasest hulga rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles