Keskerakond soovib Valgas uue võimuliidu moodustamiseks kõigiga läbi rääkida

LEPM
Copy
Keskerakonna Valgamaa piirkonna juhatus moodustada läbirääkimiste delegatsiooni eesotsas juhatuse esimehe Alar Näämega (pildil), et sõlmida uus koalitsioonileping oma valijatele antud lubaduste täitmiseks.
Keskerakonna Valgamaa piirkonna juhatus moodustada läbirääkimiste delegatsiooni eesotsas juhatuse esimehe Alar Näämega (pildil), et sõlmida uus koalitsioonileping oma valijatele antud lubaduste täitmiseks. Foto: Arvo Meeks

Neljapäeva õhtul pidas Keskerakonna Valgamaa piirkonna juhatus erakorralise koosoleku, kus otsustati moodustada delegatsioon läbirääkimisteks kõigi Valga valla volikogus esindatud poliitiliste jõududega, et sõlmida uus koalitsioonileping.

Hiljuti lagunes Valga võimuliit, kuna koalitsioonis olevad Keskerakond ja Reformierakond ei jõudnud kokkuleppele valla juhtimise muudatuste teemal. Keskerakond soovis endale vallavanema kohta, mis praegu kuulub Reformierakonnale. Reformierakond sellega ei nõustunud.

Viimastel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel  2017.aastal sai Valga vallas  27 liikmelises volikogus Keskerakond 12 , Reformierakond 7, sotsiaaldemokraadid 6 kohta ning EKRE ja Isamaa kumbki ühe koha. Koalitsioonileping sõlmiti Keskeerakonna ja Reformierakonna vahel.

«Pärast seda, kui Reformierakond väljus ühepoolselt kehtivast koalitsioonilepingust, otsustas Keskerakonna Valgamaa piirkonna juhatus alustada koalitsioonikõnelusi kõigi Valga valla volikogus esindatud poliitiliste jõududega,» kirjutas Keskerakond pressiteates.

«Siiani on Keskerakond heas usus lähtunud sõlmitud koalitsioonilepingust Reformierakonnaga ning püüdnud anda omapoolse panuse Valgamaa arenguks, muuhulgas paremaks ettevõtluse ja elamisväärse keskkonna loomiseks.  Kahjuks senine hea partner – Reformierakond, otsustas üllatuslikult ja Keskerakonnaga kooskõlastamata katkestada Valga vallas koostöö,» lisas teade, mille edastas Keskerakonna Valgamaa piirkonna esimees Alar Nääme.

Tulenevalt eeltoodust otsustas Keskerakonna Valgamaa piirkonna juhatus moodustada läbirääkimiste delegatsiooni eesotsas juhatuse esimehe Alar Näämega, et sõlmida uus koalitsioonileping oma valijatele antud lubaduste täitmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles