Laskesuusataja Grete Gaim: miski ei ole tulnud lihtsalt

Tiit Loim
, reporter
Copy
«Eks ikka on väga raske olnud. Aga mul on hea meel, et ma ei andnud alla,» ütleb Grete Gaim teda sportlaseteel tabanud takistuste kohta.
«Eks ikka on väga raske olnud. Aga mul on hea meel, et ma ei andnud alla,» ütleb Grete Gaim teda sportlaseteel tabanud takistuste kohta. Foto: Arvo Meeks

Laskesuusataja Grete Gaim tegi mullu detsembris MK-sarjas elu parima võistluse, kui sai 27. koha. Suurt rõõmu ta ise selle üle ei väljenda. Tõdeb vaid, et see oleks pidanud juhtuma juba ammu. Kuigi ta püüab endiselt jõuda kõrgeimate kohtadeni, mõtleb ta viimasel ajal ka sellele, mis saab pärast sportlasekarjääri.

Kui Gaimiga Otepääl kohtusime, oli ta just naasnud välismaalt maailma karikasarja (MK) etapilt ning sõitis juba järgmisel päeval Austriasse maailmameistrivõistluste eelsesse laagrisse. «Kodus ei olegi olnud. Viimati mõne päeva novembris. Jõuluajal tegin kaks suusatrenni Otepääl ja sõitsin Rootsi.»

Kuigi reaalselt jõuab ta siin veeta vähe aega, on Otepää Elvast pärit naisele kodupaigaks saanud. Tänaseks päevaks on ta seal elanud kauem kui Elvas. «Kui keegi küsib, ütlen alati, et olen Elvast pärit ja elan Otepääl. Otepääl on mu kodu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles