Noorte lauljate konkursilt tuli peapreemia korraga nii Põlvasse kui Võrru

Mati Määrits
, reporter
Copy
Hellika Otsar (keskel) koos oma juhendajate Margot Suure ja Riivo Jõgiga.
Hellika Otsar (keskel) koos oma juhendajate Margot Suure ja Riivo Jõgiga. Foto: Solistica 2020 kodulehekülg

Eesti noorte lauljate konkursil Solistica Põlva muusikakooli läinud nädalavahetusel esindanud solistidel ning nende juhendajatel oli põhjust rõõmustamiseks, sest Saaremaalt toodi koju peapreemia ja kaks esikohta.

Põlva muusikakooli direktori Ester Libliku teadaandmisel esindasid Põlvamaad õpetajate Margot Suure ja Riivo Jõgi lauluõpilased Sireli Salum, Hellika Otsar ja Linette Risttee.

Hellika Otsar saavutas esikoha 10.-12. klassi ning Sireli Salum 7.-9. klassi vanuseastmes. Mõlemad esinesid veel kord laiendatud žürii ees, kes kuulutas grand prix´ vääriliseks Hellika Otsari.

Põlva muusikakoolis õpib võrulanna Hellika Otsar laulmist alles eelmisest sügisest. Margot Suure andmeil pole ta varem Solistical osalenud. Lisaks sai Hellika Sirje Medelli eritunnustuse koostöövalmiduse eest, mis tähendab meistrikursust tunnustatud laulupedagoogi juures.

Oma vanuseklassis esines väga tublilt ka Linette Risttee.

Põlva lauljaid saatis klaveril Riivo Jõgi koos Solistica saateansambliga.

Tõrva muusikakoolist saavutas Hans Markus Danilas 7.-9. klassi vanuserühmas kuuenda koha. Hingestatud esituse preemia vääriliseks arvati Kelly Raudlam samast õppeasutusest. Mõlema juhendaja Novella Hanson pälvis žüriilt pühendumuse preemia.

Parimateks juhendajateks tunnistati Margot Suur ja Riivo Jõgi.

Lauljaid hindas žürii kooseisus Tõnis Mägi (esimees), Sissi Nylia Benita, Owe Petersell, Kristi Raias, Ain Agan, Jana Trink ja Kaarel Orumägi.

Solistica konkursi eesmärk on pakkuda Eesti parimatele 4.–12. klassi solistidele esinemisvõimalust professionaalse saateansambli ja kvaliteetse helivõimendusega, võimaldada lauljatel end võrrelda eakaaslastega ning anda neile ja nende juhendajatele tagasisidet asjatundlikult konsultandilt ning žüriilt, tunnustada ja innustada andekaid soliste, rikastada kohalikku kultuurielu ja laulda eesti autorite muusikat.

Konkurss toimus kahes voorus. Eelvooru, mis toimus demovooruna ja videosalvestuse põhjal, registreerus 235 lauljat. Finaali pääses 64 parimat lauljat. Iga osaleja esitas ühe laulu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles