Kersnate peret tabas tunnustuste tulv

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Riigikogu liige Liina Kersna ja teleajakirjanik Vahur Kersna mullu presidendi vastuvõtul
 
Riigikogu liige Liina Kersna ja teleajakirjanik Vahur Kersna mullu presidendi vastuvõtul  Foto: Madis Sinivee

Riigikogulase Liina Kersna ja ajakirjanik Vahur Kersna peret on viimase poole kuu jooksul tabanud tõeline tunnustuste tulv. Eelmisel nädalal sai teatavaks, et president tunnustab Võrumaalt pärit ja Antslas keskkooli lõpetanud Vahur Kersnat Valgetähe IV klassi teenetemärgiga.

«Mul on tõesti süda rahul,» kommenteeris Liina Kersna abikaasa tunnustamist Facebookis. «Vahur on 30 aasta jooksul oma saadetega pannud meid mõtlema elu ja inimeste üle, ajanud naerma ja nutma, ehmatanud ja üllatanud. Paljud tema saated on justkui elavad dokumendid inimestest, ajast ja elust nende ümber.»

Siis aga jõudis järg Liina enda kätte. Jaanuari lõpus võis ta Facebookis kirjutada: «Midagi olen ka mina oma töös õigesti teinud. Täna oli Lastemaja tänuüritus. Läksin sinna mõttega tänada kõiki Lastemaja töötajaid, aga sain hoopis ise tänukirja tänulikuks omanikuks pühendumuse ja väärtusliku panuse eest.»

Lastemaja teenus on mõeldud seksuaalselt väärkoheldud või selle kahtlusega laste abistamiseks. Lastemajad asuvad Tallinnas ja Tartus, teenus on aga kättesaadav kõikidele abi vajavatele lastele Eestis.

Esmaspäeval sai Liina Kersna aga kuriteoohvrite toetamise ühingult Ohvriabi tunnustuse kui turvalisema elu toetaja.

«See on minu viimase viie aasta töö teenetemärk – ohvriabi tunnustus,» tõdes Liina Kersna Facebookis sedapuhku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles