Otepää saunamaratonile saabub ka ZiL-131 veoauto

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Adam Rang ZIL-131 sisse ehitatud sauna ees
Adam Rang ZIL-131 sisse ehitatud sauna ees Foto: Estoniansaunas

Inspireerituna rändsaunadest üle maailma, sõidutab Tallinnast pärit paar Nõukogude armee veoauto järgmiseks nädalaks Otepäält Tallinnasse.

Anni Oviir ja Adam Rang kirjutavad blogi Eesti saunadest. Tänu sellele leidsid nad Lääne-Virumaal vana Nõukogude armee tarbeks toodetud ZiL-131 veoauto, kuhu saun sisse ehitatud. Paar otsustas masina ära osta ja Tallinnasse tuua, et see külalistele avada.

«Eesti külastajatel on keeruline leida kohta, kus nautida sauna. Oleme inspiratsiooni saanud mitmesugustest rändsaunadest. Saime ka nõu eestlaselt, kes peab New Yorgis tuletõrje päästeautos sauna,» rääkis Oviir.

Kuigi ZiL-131 on väga heas seisus, plaanivad Oviir ja Rang masina renoveerida, kasutades nüüdisaegset Eesti disaini ja paigutades sauna Tartus toodetud HUUMi kerise. Selleks on paar alustanud Hooandja platvormil ühisrahastuse kampaaniaga.

Oviir on jätkusuutliku ehituse spetsialist ja Rang töötas pikemalt E-residentsuse programmi heaks, kuni paar otsustas keskenduda Eesti sauna tutvustamisele väliskülalistele. Samuti on nad keriste edasimüüjad. Klientide hulgas on olnud isegi inglise kõrgliiga jalgpallikoondis.

Paar on veel teisigi loomingulisi viise leidnud, et Eestit maailmale tutvustada. Näiteks asutasid nad enda firmagi saunas, kasutades e-riigi teenuseid, ja e-hääletasid riigikogu valimistel jäisest veetünnist.

Oviiri ja Rangi unistus on sõita masinaga Inglismaale, kuhu nad ka peamiselt Eesti saunakeriseid ekspordivad.

ZiL-131 sauna saab esimesena näha Euroopa saunamaratonil Otepääl 15. veebruaril. Oviir ja Rang on ka maratoni ametlikud sponsorid. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles