Põlvamaa teatritalu toob püünele tsaariperekonna tütarde loo

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Hetk proovist: Alle-Saija teatri-talus on välja tulemas lavastus «Viimased», mis räägib naaberriigi ajaloost. Pildil (vasakult) Agnes Moritz-Kool (Maria), Helin Vill (Olga) ja Doris Pavlov (Anastassia).
Hetk proovist: Alle-Saija teatri-talus on välja tulemas lavastus «Viimased», mis räägib naaberriigi ajaloost. Pildil (vasakult) Agnes Moritz-Kool (Maria), Helin Vill (Olga) ja Doris Pavlov (Anastassia). Foto: Ingrid Ulst

Pole just igapäevane nähtus, et Eesti teater toob lavalaudadele Vene viimase tsaariperekonna tütarde loo. Veel ainulaadsem on, kui seda teeb väike ja töökas teatritalu.

Aga just nõnda on Põlvamaal Kanepi vallas asuvas Alle-Saija teatritalus, kus naistepäevaks saab lavaküpseks lavastus «Viimased».

Kui enamasti on Nikolai Teisega seotud näidendites põhiteema tsaariperekonna traagilise lõpu lugu ja samuti tsaariperega seotud ajaloolised isikud – näiteks Rasputin, Mathilde Kšessinskaja ja teised –, siis «Viimased» on teistmoodi. See räägib neljast tüdrukust, kes pigem olnud tagaplaanil – lugu neljast Vene viimasest suurvürstinnast ja nende (elamata) eludest. Taustaks keerulise kaasaja sündmused Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles