Algas festival, mis ühte riiki ära ei mahu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy

Tänase kontserdiga Valka muusikakoolis said alguse Valga ja Valka ühised klaveripäevad, mis ühendavad endas 19. rahvusvahelise klaveriansamblite festivali ja festivali «Ühe pilli lugu».

Avakontserdil esinesid Valga ja Valka muusikakoolide õpilased. Üles astuti nii üksi, duettidena kui suisa neljakesi korraga. Esinejate tase oli erinev, ilmselt vedas mõnd noort pianisti alt ka närv. Siiski mängisid kõik oma pala vapralt lõpuni ja emotsioonid lasti valla alles pärast lavalt lahkumist, näiteks klaveriõpetajale keelt näidates.

Oli aga ka tõeliselt nauditavaid esitusi, mille puhul tahtnuks suisa kaasa plaksutada või braavo hüüda. Aga naabrite juures tuleb ju korralikult käituda ...

Eriti särav oli kontserdi lõpunumber, mida esitati suisa kaheksal käel. Milline töö küll selle taga peab olema, et nelja inimese koosmäng sedasi sujuks! Lõpunumbri puhul polnud aplausiga kitsi ka publik ja hetkeks tekkis juba lootus, et sama muusikanauding veel kord osaks saab, aga seda siiski ei juhtunud.

Kontserdielamusi jagub rohkesti veel ka järgmisesse nädalasse. Klaveripäevad kulmineeruvad laupäeval, 15. veebruaril. Nende korraldamise eestvedajad on Tiia Parmo ja Lenel Rand Valga muusikakoolist ning Valka muusikakooli direktor Liga Veinberga ja õpetaja Nadežda Tanicina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles