Käsitöötoodete konkurss ootab osalisi

LEPM
Copy
Näide käsitööst.
Näide käsitööst. Foto: Vilve Oja

Vana-Võromaa Käsitüü MTÜ kuulutas neljapäeval välja käsitöötoodete konkursi teemal «Aigu om». Konkursiga soovitakse laiendada valikut käsitöötoodetest, mis väljendavad Vana-Võromaa eripära ja pakuvad nii emotsionaalset kui praktilist väärtust siinset piirkonda külastavatele inimestele.

Konkursile oodatakse töid, mida ei ole varasemalt avaldatud või juba müügiks toodetud. Oluline on läbi mõelda ka pakend, sest konkursi edukalt läbinud toodetele avanevad müügivõimalused Vana-Võromaa e-poes UmaPuut, laatadel, muuseumipoodides või suvepoodides üle Vana-Võromaa.

Eelmisel aastal toimunud uue toote konkursi teemaks oli suitsusaun, konkursi tulemusena sündis ligi 30 erinevat uut toodet, millest kümmekond on jõudnud ka ostjateni.

Konkurssi aitab läbi viia Rahvakultuuri Keskuse toetus Vana-Võromaa pärimuskultuuri meetmest. Käsitöövõrgustiku arendustööle annab hoogu Vana-Võromaa arendusprojekte toetus.

Konkurss lõpeb 30. aprillil, võidutööd selguvad 6. mail.

Võrukeelne ütlus aigu om väljendab võrokestele iseloomulikku elu- ja ajatunnetust: ei pea olema kogu aeg kiire – aega tuleb võtta ja siis jagub teda kõige olulise jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles