Eestlaste seas populaarne Valka kaubakeskus laieneb

Tiit Loim
, reporter
Copy
Kaubanduskeskusele Walk Läti Valkas on kerkinud pildilt vaadates paremale serva juurdeehitus.
Kaubanduskeskusele Walk Läti Valkas on kerkinud pildilt vaadates paremale serva juurdeehitus. Foto: Arvo Meeks

Tähelepanelikele linlastele siin- ja sealpool Eesti-Läti piiri on silma jäänud, et populaarse Valka ostukeskuse Walk juures käib ehitus. Keskusesse lisanduvad kahe poeketi esindused.

Walkis asub näiteks soodsaid hindu pakkuv eestlaste seas populaarne ehituskaupade pood, aga ka Mego toidukaupade kauplus. Samuti sai vahepeal piirikaubanduse tõttu palju tähelepanu sealne alkoholipood.

Kaubanduskeskuse omanik Guntars Švolmanis lausus, et keskusele lisanduva juurdeehitise pindala on 1000 ruutmeetrit. Seal hakkavad paiknema kosmeetika-, hügieeni- ja kodutarbeid pakkuv pood Drogas ning Poola odavpoodide keti Pepco kauplus, kus muu hulgas müügil riideid kogu perele, majapidamistarbeid, mänguasju, beebikaupu ja lemmikloomatooteid.

Švolmanise sõnul peaks uued ruumid avatama juuni alguses.

Põhja-Läti ajaleht Ziemeļlatvija kirjutas mullu augustis, et nende poole pöördus kohalik Valka elanik, kes soovis teada, miks on Walki ostukeskuse juurde üles seatud aed. Üks kohalik oli häiritud, et uus hooneosa tõkestab vaate üle tee paiknevale tiigile, kus on ilus purskkaev. Ajalehe poole pöörduja aga küsis, kas sellise ehituse puhul ei tuleks ehitajal kohalikelt elanikelt nende arvamust küsida. Valka kihelkonnaduuma esindaja vastas, et omavalitsusel ei ole põhjust ehitusluba mitte anda. Ta lisas, et avalikud konsultatsioonid tuleks korraldada juhul, kui ehitusel on oluline mõju keskkonnale.

Pepco koduleht märgib, et neil on Euroopas üle 1700 poe ja üle 16 000 töötaja.

Drogas kuulub praegu rahvusvahelisele tervise- ja ilutooteid müüvale firmale A.S. Watson Group, mis omandas ettevõtte 2004. aastal. Drogase esimene pood avas uksed 1993. aastal. Nad tegutsevad rohkem kui 140 poes Lätis ja Leedus.

Valkale seni lähim Pepco kauplus asub 50 kilomeetri kaugusel Lätis Valmieras. Neil on poed ka näiteks Tartus ja Võrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles