Magistritest õed laiendavad arstiabi piire

Tiit Loim
, reporter
Copy
Lõuna-Eesti haigla õendusjuht Hingi Uue (vasakult), õde Kätlin Pilt, õendusjuht Angela Siidra ja õde Alice Venski tutvustasid ideid luua perearstikeskustesse vaimse tervise õe kabinetid ning paigaldada Lõuna-Eesti haiglasse infomaterjale kuvavad ekraanid.
Lõuna-Eesti haigla õendusjuht Hingi Uue (vasakult), õde Kätlin Pilt, õendusjuht Angela Siidra ja õde Alice Venski tutvustasid ideid luua perearstikeskustesse vaimse tervise õe kabinetid ning paigaldada Lõuna-Eesti haiglasse infomaterjale kuvavad ekraanid. Foto: Arvo Meeks

Lõuna-Eestis peaks tervishoiu kvaliteet lähiajal paremaks muutuma. Tartu Tervishoiu Kõrgkooli esimese magistrite lennu lõpetajad on valmis pakkuma vaimse tervise muredega inimestele suuremat tuge ja hoolitsema selle eest, et info paremini kõigi patsientideni jõuaks.

Kool on kõrgharidust andnud 20 aastat, aga magistrikraadiga õed lõpetasid selle tänavu esimest korda. 51 magistranti tegid kokku 17 projekti ning osa neist puudutab otseselt kolme Lõuna-Eesti maakonda.

Eda Mudalomp, Kätlin Pilt ja Kairit Vaaks koostasid lõputööks projekti, mis kannab nime «Vaimse tervise õe kabineti loomise pilotiseerimine loodava Põlva esmatasandi tervisekeskuse näitel».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles