Idufirma õnneliku õpetaja programmi aitab katsetada Valga põhikool

BNS
Copy
Valga valla kriisikomisjon otsustas täna peatada ajutiselt õppetöö Valga põhikooli hoones. Otsus on seotud teatega, et kooli üks õpilane võib olla kokku puutunud koroonaviirusesse nakatunuga.
Valga valla kriisikomisjon otsustas täna peatada ajutiselt õppetöö Valga põhikooli hoones. Otsus on seotud teatega, et kooli üks õpilane võib olla kokku puutunud koroonaviirusesse nakatunuga. Foto: Arvo Meeks

Eesti idufirma Happy Workplace tahab juhtida tähelepanu PISA testis häid tulemusi toovate eesti õpetajate tööõnnele ning kuulutas 2020 aasta alguses välja õnneliku õpetaja programmi, kuhu saavad kandideerida kõik koolid ja haridusasutused olenemata suurusest ja asukohast. Loosi tulemusel osutus kampaania võitjaks Valga põhikool.

Eile selgus programmi esimese aasta pilootkool, kelle töötajate tööõnne hakatakse oma kulude ja kirjadega parandama. Eesti õpilased on PISA testi kohaselt maailma tublimate hulgas, aga kui õnnelikud on eesti õpetajad, kes neid tippu on aidanud. Sääraseid uurimusi Eestis väga palju tehtud pole. Ometi seisavad koolid, koolijuhid ja õpetajad igapäevaselt üha keerukamate väljakutsete ees.

Muutuv maailm, globaliseerumine, üha kiirem tempo, üha hapram õpilaste meeletervis ja lühenev keskendumisvõime. Selle kõigega hakkama saamiseks peab olema kangelane. Aga ka kangelased vajavad tuge ja mõistmist. Vajadusest juhtida tähelepanu PISA testis häid tulemusi toovate eesti õpetajate tööõnnele kuulutas Happy Workplace 2020 aasta alguses välja Õnneliku Õpetaja Programmi, kuhu saavad kandideerida kõik koolid ja haridusasutused olenemata suurusest ja asukohast. Programmi loomiseks andis tõuke varasem positiivne kogemus, kus HappyMe toodet kasutas Oru Lasteaed “Mesimumm”. „Juba ühe aastase programmi järel möönsid õpetajad olevat end õnnelikumad, samuti hinnati tunnustusvõimalust, mida süsteem pakkus ja ühtsust ning uusi võimalusi, mida tänu HappyMe kasutamisele leiti", ütles Happy Workplace asutaja Tiina Saar-Veelmaa.

Eile selgus programmi esimese aasta pilootkool, kes saab kaheaastase programmiga liituda tasuta. Loosi tulemusel osutus kampaania võitjaks Valga põhikool. Kaheaastane õnneliku õpetaja programm sisaldab igale õpetajale ja koolipere liikmele personaalset tööõnne analüüsi. Lisaks saab kokku koguda tunnustuse ja arenguvitamiinid oma kolleegidelt ning leida ühised arengusuunad, mis kooli kui eneseteostuse keskkonna õpetajate jaoks veelgi mõnusamaks muudaksid.

Lisaks mugavale tehilisele töövahendile, saavad osalejad aasta jooksul supervisiooni ja toetust HappyMe ühelt loojalt ja tööõnne eksperdilt Tiina Saar-Veelmaalt. Happy Workplace OÜ on Eestis ja Saksamaal tegutsev idufirma, mis aitab juhtidel uurida tööheaolu ja disainida töötajakeskset organisatsioonikultuuri. ​ HappyMe on 2016.aastal loodud karjääri- ja talendijuhtimise töövahend, mis asendab oma aja äraelanud arenguvestluse formaadi lähenemisega, mis inimesi köidab ning neis parima võimekuse esile toob.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles