Põlva südalinnas puhkes konflikt

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Ringkonnaprokurör Toomas Liiva avaldas tunnustust linnakodanikule, kes kaklusest politseid teavitas.
Ringkonnaprokurör Toomas Liiva avaldas tunnustust linnakodanikule, kes kaklusest politseid teavitas. Foto: Tairo Lutter

Pühapäeval pärastlõunal sai häirekeskus telefonikõne põlvalaselt, kes teatas, et Põlvas Aasa tänava kaupluse ees on kahe mehe vahel puhkenud kaklus.

Kohale kiirustanud politseipatrull selgitas välja, et vägivaldses konfliktis oli kergemaid tervisekahjustusi saanud 23-aastane mees. Vahejuhtumi teine osapool oli aga sündmuskohalt lahkunud ning politsei asus teda kindlaks tegema ja otsima. Muu hulgas vaadati üle piirkonnas olevate kaamerate videosalvestised.

«Tänu laekunud infole õnnestus politseil kuriteos kahtlustatav kiiresti välja selgitada ja kinni pidada ning edasine oht avalikule korrale kõrvaldada,» ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Toomas Liiva.

Ta lisas, et prokuratuuri esitatud taotluse alusel vahistas Tartu maakohus eile juhtunus kahtlustatavana 26-aastase noormehe, kes on politseile juba varasemast tuttav.

Prokuratuur avaldab tunnustust linnakodanikule, kes kaklusest politseid teavitas. Paraku viibis sündmuspaigal ka inimesi, kes juhtunust väljagi ei teinud. Mõni asus aga toimuvat hoopis telefoniga salvestama.

Avalikus kohas vägivalla tarvitamise eest on seadusandja Eesti Vabariigis näinud ette kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles