Aivar Nigol: Tegime, mis võimalik. Kahju

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Aivar Nigol
Aivar Nigol Foto: Arvo Meeks

Otepääl ületuleval nädalal toimuma pidanud Euroopa meistrivõistlused laskesuusatamises jäävad Eesti pinnal ära, kuna võistluste läbiviimiseks pole Otepääl piisavalt lund.

«Vaata aknast välja… me viimase võimaluseni võitlesime, tegime kõik, mis vähegi võimalik oli. Rohkem meil lihtsalt võimalust ei ole. Ei ole jumalad. Paraku nii,» ütles ära jäänud suurvõistluse korralduskomitee esimees Aivar Nigol Lõuna-Eesti Postimehele.

Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon teatas neljapäeval, et 25. veebruarist 1. märtsini Otepääl toimuma pidanud laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlused jäävad lumepuuduse tõttu ära. Võistlus viiakse üle Valgevenesse.

«Me viimase hetkeni muidugi lootsime, et võib-olla ilmaprognoosis midagi toimub, aga pigem on see läinud kogu aeg halvemaks,» nentis Nigol. «Kui meil oleks mingigi võimalus olnud kunstlund juurde toota, siis see oleks lootusekübet üleval hoidnud, aga praegu viimased päevad ja prognoos midagi head ei tõotanud. Praegu on väga raske.»

Lumekahuritega saab kunstlund toota ainult miinuskraadidega, mistõttu sõltus võimekus tiitlivõistluseid Otepääl läbi viia üksnes ilmast. Piisava hulga kunstlume juurde tootmiseks oli täiendavalt vaja vähemalt 48 tundi miinuskraade (-5 kraadi või rohkem), et valmistada ette minimaalselt nõutav 2,5 km rada ja laskesuusastaadion. Viimase nädala ilm pole seda aga võimaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles