Fotod ⟩ Mulgimaa noored muusikud panid Tõrva kammersaali helisema

Copy

Teisipäeval 11. veebruari õhtupoolikul saabus Tõrva kirik-kammersaali hulk Mulgimaal tegutsevate muusikakoolide õpilasi ja nende õpetajaid, et üheskoos lugusid luua ja õdusaid hetki nautida. Kohale oli tulnud noori muusikuid Karksi-Nuiast, Abjast, Tarvastust ja võõrustajad Tõrva muusikakoolist. Kuulajaiks olid esinejate vanematele ja vanavanematele lisaks ka palju ehedast muusikast huvitatud rahvast.

Sõpruskontserdile tegi meeleoluka sissejuhatuse Tõrva muusikakooli direktor Thea Leitmaa, kes muuhulgas ütles: „Mulgimaa muusikakoolide noored muusikud saavad täna kokku 14. korda, et ühiselt koos arvuka publikuga muusikast helisev õhtupoolik veeta.“

Direktor Leitmaa lisas, et alanud sõbranädala puhul kingivad noored muusikud kontserdi kõikidele sõpradele ja pühendatakse äsja möödunud Tartu Rahu sajandale aastapäevale. Selle tähtsündmuse auks kõlas lõõtspillimängijatelt M. Körberi sügavasisuline laul „Mu isamaa armas“.

Ja nii hakkasidki laulud ja pillilood üksteise järel kõlama. Iga kooli muusikud olid omanäolised ja väga heal tasemel. Kõik esinejad olid oma palad hästi selgeks õppinud. Tore oli, et koos õpilastega musitseerisid ka nende õpetajad. See tegi kontserdi kuulamise eriti põnevaks.

Karksi-Nuia muusikakoolis on tugev rahvamuusikasuund. Seegi kord kuulsime rahvalikku karmoškamängu.

Tarvastu muusikakoolist oli samuti esindatud ansamblimäng – saksofon ja kitarr.

Abja muusikakooli õpilased üllatasid seekord ansamblimänguga (flöödiansamblid, saksofonikvartett, akordioniansambel) ja klassikalise repertuaarivalikuga. Koosmäng on noore muusiku arengus tähtsal kohal ja innustab pilli mängima.

Veel oli tore kuulda, et Tarvastu, Karksi-Nuia ja Abja noorte pianistide esituses kõlasid Eesti heliloojate Riine Pajusaare ja Katri Rebase klaveripalad. 

Jätkuvalt head taset näitasid ka Tõrva muusikakooli lauljad ja pillimängijad. Kontserdi lõpus esinenud Tõrva muusikakooli puhkpilliorkester on alles kasvamas, kuid sellest olenemata sai publiku väga sooja vastuvõtu osaliseks.

Kontserdi lõpus lepiti kokku, et Mulgimaa muusikakoolide ühised kontserdid toimuvad sel aastal veel Tarvastu Muusika- ja kunstikoolis 6. mail ning hingedepäeva paiku Karksi-Nuias. Sealne kontsert on pühendatud Ludwig van Beethoveni 250. sünniaastapäevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles