Valga põhikoolis on kasutusel uudne tehnoloogia

LEPM
Copy
Valga põhikool soetas mullu multifunktsionaalse 3D printeri, mis ka skannib ja graveerib.
Valga põhikool soetas mullu multifunktsionaalse 3D printeri, mis ka skannib ja graveerib. Foto: Valga vallavalitsus

Valga põhikoolis võetakse üha enam kasutusele innovaatilisi tehnoloogiaid. Kool soetas aastal 2019 multifunktsionaalse 3D printeri, mis prindib, skannib ja graveerib laseriga. Ühe tehnoloogiaõpetuse tunni jooksul on võimalik rakendada õppetöös korraga mitut erinevat pädevust, kirjutab kooli haridustehnoloog Jelena Stepanova Valga valla kodulehel.

Masinat planeeritakse kasutada tehnoloogiaõppes lõimitult kunstiõpetuse, matemaatika, arvutiõpetuse, karjääriõppe ja loodusainetega. Õpilased saavad teha graveerimistöid erinevatel pindadel näiteks puu, kartong, paber, nahk ja plastik.

3D printeri integreerimine õppekavasse annab õpilastele võimaluse hinnata erinevaid tootmise ja valmistamise tehnoloogiaid ning annab praktilise väljundi, tänu millele õpilastel suureneb õpimotivatsioon. Õpilased näevad läbi praktilise tegevuse, kuidas väärtust luuakse.

3D modelleerimise ja graveerimisega seostub kunst ja geomeetria. Mudelite väljatrükkimine lihtsustab õpilastel ruumiliste seoste mõistmist ja soodustab kiiret prototüüpimist, mis alternatiivsetel meetoditel oleks ajamahukas. Õpilane väärtustab õpet ja tunneb ülesannete lahendamisest rõõmu.

Põhikoolis on vähe võimalusi saada praktilist esemete modelleerimise kogemust. 3D printimisega loome praktilise lähtekoha paljudele erialadele, mida õpilane võib edasi õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles