Kunksmoor astub võrulaste ette

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lavastaja Tarmo Tagametsa sõnul on tegu looga igihaljast armastusest.
Lavastaja Tarmo Tagametsa sõnul on tegu looga igihaljast armastusest. Foto: Sille Annuk

Homme esietendub Võru Kandle väikeses saalis MTÜ Müüdud Naer lastelavastus «Kunksmoor ja kapten Trumm», mille lavastas Tarmo Tagamets.

Aino Perviku muinasjutuline lugu räägib üksikul saarel elavast ja lorilaule armastavast kiitsakast Kunksmoorist ning tema ümarast kaaslasest kapten Trummist. Nad saavad sõbralikult ja rahumeelselt läbi päevani, mil hakkavad mängima täringumängu «Reis ümber maailma». Solvumisest alguse saav sündmusteahel toob kaasa muret ja sekeldusi. See on lugu sõprusest, armastusest ja looduse olulisusest ning keskkonna hoidmisest.

«Mind kõnetab selle loo juures inimlik tähelepanemise ja looduses oleva tarkvara avastamine ning hoidmine. See on ju ajatu lugu pärimusest ja sõbralikest krutskitest. See on tänapäevane lugu igihaljast armastusest, mida me kõik vajame ja mida me kõik kohustume hoidma,» ütles lavastaja Tarmo Tagamets.

Kunksmoorina astub publiku ette MTÜ Müüdud Naer raudvarana tuntud Maive Käos, kes leiab oma tegelasest nii mõndagi tuttavat. «Kunksmoor on täisväärtuslik naine. Tal on kange iseloom, ta nipitab, ta hoolitseb. Aeg-ajalt ka manipuleerib ning püüab oma tahtmist saada, kuid lõpuks tahab ta siiski vaid head. Eks selline olen ka mina,» rääkis Maive Käos.

Kapten Trummi kehastab Käose kauaaegne lavapartner Agu Trolla ning koos nendega on muusikuna laval ka Meelika Hainsoo. Teatrikunstnikuna teeb oma esimese katsetuse Võru kunstikooli direktor Liia Leppik ning valguskujunduse sätib paika Andres Jukk. Kõik trupi liikmed on Lõuna-Eesti taustaga teatritegijad.

Etendused leiavad aset 18. ja 19. veebruaril ning 13., 14. ja 15. aprillil kokku kümnel korral Võrus Kandle väikeses saalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles