Galerii ⟩ Mida ootavad valgalased keskväljakule: mugavamad pingid, spaa, vutikasvandus

Tiit Loim
, reporter
Copy

Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuritudeng Ann Kristiin Entson kutsus valgalased täna keskväljakule, et arutleda väljaku tuleviku üle. Kohale tuli paarkümmend inimest, kes hoolimata külmast ilmast asusid aktiivsesse arutellu.

Entson selgitas, et on põline Tallinna tüdruk, ent oma magistritöö, mis tegeleb demokraatliku ruumiloomega, on sidunud Valgaga. «Tulin eelmisel jaanuaril esimest korda pikemalt Valka. Korraldan siin suvel 500 arhitektuurinoorele suvekooli, mida oleme eelmisest aastast saadik teinud. Sellega seoses olen hakanud Valgas tihedamalt käima. Sügisel tekkis äratundmine, et tahan ka magistritööd Valgast teha. Teha see kohast, kus saan midagi päriselt teha. Suuremates kohtades on see palju raskem. Valga kontekstis räägitakse palju tühjadest hoonetest, lagunemisest, lammutamisest. Aga siin on positiivseid külgi palju.»

Tema töö eesmärk on tuua Valga keskväljak linlaste seas aktiivsemasse kasutusse ja pakkuda ettepanekuid väljaku ning seda ümbritseva hoonestuse edasisteks kasutusvõimalusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles