Rõuge vallas ootab ees tegevusi täis nädal

Mati Määrits
, reporter
Copy
Nii nagu mullu, tähistatatakse Rõuge vallas vabariigi aastapäeva kõige suurejoonelisemalt Vabadussõja ausammaste juures.
Nii nagu mullu, tähistatatakse Rõuge vallas vabariigi aastapäeva kõige suurejoonelisemalt Vabadussõja ausammaste juures. Foto: Viivika Nagel

Võrumaal Rõuge vallas jagub eeloleva nädala igasse päeva hulgaliselt tegevusi, Eesti Vabariigi 102. aastapäeva tähistatakse mälestushetkedega terves omavalitsuses.

Valla kodulehekülje andmeil toimub teisipäeval, 18. veebruaril Rõuge spordihoones lihastreening, Varstu kultuurikeskuses jooga naistele, Haanja rahvamajas mälumänguõhtu, Rõuge spordihoones CrossFit (jõu- ja vastupidavustreening), Misso rahvamajas korvpalli mängimine. Ruusmäe noortekojas leiab aset Eesti Töötukassa infopäev „Sinu karjäärivõimalused“ .

Kolmapäeval, 19. veebruaril ootab Misso teenuskeskuses külastajaid viisakoordinaator. Kunstikuuris on keraamikakursus täiskasvanutele, juhendab Aivar Rumvolt. Misso rahvamajas on joogatund, Rõuge spordihoones BodyARTi treening. Suure Muna kohviku kinos näeb veel kord filmi „Talve“.

Neljapäeval, 20. veebruaril toimub Mõniste rahvamajas Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud kontsert. Rõuge noortekeskuses on 3D printimise töötuba, Nursi noortetoas jõusaalitrenn, Rõuge spordihoones tervisevõimlemine neile, kes pole ammu trenni teinud ning Crossfiti treening. Õhtul kell 20 on Väimela ujulas Rõuge valla elanikele tasuta ujumiseks broneeritud neli rada.

Reedel, 21. veebruaril tähistatakse vabariigi aastapäeva nii Haanja kui Varstu koolis. Ruusmäe noortekojas tegutseb kokandusring, Rõuge noortekeskuses meediaring. Ruusmäe noortekojas on vaheaja alguse disko, Nursi noortetoas algab öölaager. Ala-Rõuge parklas algab kell 15 turutund. Suure Muna kohviku kinos näeb õhtul filmi „Sipsik“. Varstu kultuurikeskuses aga toimub Rahva pidu, musitseerivad Kristi Kool ja Janne Suits ning tantsuks mängivad Viljo Tamm ja Agu Tammeorg.

Laupäeva, 22. veebruaril toimub Härämäel Prolong Piksepini Karikas V etapp. Rõuge rahvamajas leiab aset Eesti Vabariigi 102. aastapäeva pidulik kontsert-aktus ning vallajuhtide pidulik vastuvõtt.

Pühapäeval, 23. veebruaril peetakse Rõuge rahvamajas Eesti sünnipäeva pärastlõunat koos Juhan Uppiniga.

Esmaspäeval, 24. veebruaril tähistatakse Eesti Vabariigi 102. aastapäeva mälestushetkedega üle kogu Rõuge valla. Hommikul asetakse kimbud ja küünlad Nursi metsavendade ja Sänna vabadussõja mälestusmärgi juurde, Theodor ja Anna Pettai mälestuskivi juurde Varstus, Mõniste kommunismiohvrite mälestuskivi ja Vabadussõja mälestustahvli juurde ning Krabi mälestusmärgi juurde.

Kell 10 lauldakse Misso vabadussõja ausamba juures hümni, peetakse kõnesid ning kõlavad aupaugud. Auvalves on Kaitseliit ja Naiskodukaitse. 

Rõuge mälestuste pargis vabadussõja mälestusmärgi, Taani vabatahtlike mälestuskivi ja Fr Vreemanni langemiskoha mälestuskivi juures lauldakse kell 11.15 samuti hümni, toimuvad sõnavõtud, kimpude-küünalde asetamine, palvus ja kõlavad aupaugud. Noorkotkaste ja kodutütarde auvalve.

Haanja vabadussõja mälestusmärgi juures algavad mälestushetked täpselt keskpäeval. Plaani kalmistul asetatakse 12.20 kimp ja küünal vabadussõjas langenud Kristjan Otsa hauale.

Kell 15 aga on Rõuges võimalik osa saada priitahtlike pritsimeeste noorte tehnika- ja tuletõrjeringi noorte tervitusest EV102 puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles