Galerii ⟩ Räpina tunnustas valla õpilasi ja õpetajaid

LEPM
Copy

Viluste põhikooli aulas peeti neljapäeva õhtul Eesti Vabariigi 102. aastapäevale pühendatud kontsertaktus, kus tõsteti esile Räpina valla haridusasutuste silmapaistvamaid õpilasi ja õpetajaid.

Räpina vallavanem Enel Liin ning vallavolikogu esimees Teet Helm andsid tublimatele üle päevakohase sissekirjutusega Matthias Johann Eiseni (1857–1934) raamatu „Eesti mütoloogia". Silmapaistva rahvaluuleteadlase ja pärimuse koguja M. J. Eiseni teos annab ülevaate ennemuistsete eestlaste mõtte- ja hingemaailmast, võimaldades heita pilk esivanemate ilmavaatele.

Raamatute kinkimine oma valla haridusasutuste tublidele on Räpina valla pikaajaline traditsioon. Teist aastat järjest toimub üritus Viluste põhikoolis koolipere ettevalmistusel ja kaasalöömisel. Käesoleval aastal kandis üritus alapealkirja „Terve vald oli kokku aetud…". Tunnustatavad õpilased ja õpetajad tõstsid esile valla haridusasutuste juht- ja õpetajaskond vallavanema üleskutsel.

2020. aastal tunnustati tublide tulemuste ja Räpina valla haridusasutustes särasilmil tehtavate igapäevaste pingutuste eest järgmisi õpilasi ja õpetajaid:

Mehikoorma põhikool: õpilane Säde Reet Posti ja direktor Ege Helleng;

Ruusa põhikool: õpilased Kevin Kaatsu ja Mia Carola Loog ning õpetaja Kaja Hüsson.

Räpina lasteaed Vikerkaar: logopeed Viive Kanarik ja direktor Regina Allik;

Räpina muusikakool: õpilased Arhanna Sandra Arbma, Minna Emilia Vürst ja Alfred Vürst ning õpetaja Margit Kokmann;

Räpina spordikool: õpilased Jaan Junson ja Romio Tikka ning treener Vendu Suurmann;

Räpina ühisgümnaasium: õpilased Keilit Adson, Ketlyn Idion, Daili Kruusamägi, Agnes Leek, Mailis-Heleen Maastik, Rasmus Mirma, Karoliina Raudberg, Anna Zaharova, Kirke Tammpere, Mariin Tikka, Tairi Tolmik, Merlin Tolmusk ning õpetajad Rita Kahu ja Marika Ääremaa;

Veriora lasteaed Õnneseen: direktor Reet Aasma;

Viluste põhikool: õpilased Kevin Alvela, Sirelin Ilves, Lisette Oru, Marili Piirisild, Aleksander Maask ja õpetaja Heili Ahelik.

Eesti Vabariigi 102. aastapäevale pühendatud kontsert-etendusel astusid üles Veriora lasteaia Õnneseen lapsed, Viluste põhikooli õpilased (1. klass, rahvatantsurühmad Väike Vingerdi, Vingerdi ja Vipsik, mudilas- ja lastekoor ning ansambel); Veriora segarahvatantsuühm Paras paar ja memmede rahvatantsurühm Eideratas.

Üheskoos esitati ääretult lustlik ja meeldejääv jutustus, milles särava teravmeelsusega kirjeldati situatsioone, millega igapäevases elus kõik kokku puutume. Kontsert-aktuse sidus osavalt tervikuks suurepärane õhtujuht ja lõõtsamängija Raul Petersell.

Räpina vallavalitsus tänab kollektiivide juhendajaid: Krista Salf, Esta Sokmann, Karin Poltsov, Heli Aia, Kersti Juurma, Helle Mendrik ja Eero Paltsepp. Vaatemängulise ja toreda kava väljamõtlemise ja kokkupanemise eest pälvisid kiidusõnu Kersti Juurma, Krista Salf, Helle Mendrik ja Anu Luiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles