Kaitseväe meistrivõistlustel oli parim 2. jalaväebrigaad

Madis Perli
Copy
Kaitseväe meistrivõistluste teisel päeval selgitati välja parimad patrulljooksus.
Kaitseväe meistrivõistluste teisel päeval selgitati välja parimad patrulljooksus. Foto: Joakim Klementi / kaitsevägi

20.–21. veebruarini Võrumaal Tsiatsungõlmaa harjutusalal peetud kaitseväe meistrivõistluste teisel päeval selgitati välja parimad patrulljooksus.

Neljaliikmelised võistkonnad startisid rajale kaheminutilise intervalliga ning pidid läbima kahekilomeetrise ringi. Peale seda suunduti lasketiiru, kus kolm liiget võtsid aluselt väikese kaliibrilised poolautomaatsed vintrelvad M16 LR22 ning lamades asendis tuli neil 50 meetrilt tabadata viit märki. Iga möödalask tähendas 30 sekundit trahvi, mis liideti jooksuajale. Kui kõik kolm said tulemuse kirja, siis ootas neid ees teine ring jooksu ning püstitiir. Kui püsti asendist lasud tehtud, tuli võistkondadel läbida viimased kaks kilomeetrit.

Kuna võistlus koosnes kahest alast – jooksmisest ja laskmisest – siis ei piisanud sellest, et oled väga hea laskja ning kehv jooksja või vastupidi. Oluline on nende vaheline tasakaal. Patrulljooksu võitis ajaga 30.45 esimesena rajale läinud küberväejuhatuse nelik koosseisus Allar Soo, Meelis Piirsalu, Kunnar Erich Viisel ja Kauri Kõiv. Päeva viienda jooksuaja kõrval eksisid nad tiirudes kokku seitse korda.

Teisele kohale jooksid 2. jalaväebrigaadi võistkonda kuulunud Jan-Erik Alliksaar, Karel Nagel, Andre Viitkin ja Kaupo Tammemäe, kes olid rajal kõige kiiremad, aga tegid 14 möödalasku. Trahvisekundite tõttu jäädi esikohast 43 sekundi kaugusele. Poodiumile jõudis ka 10 eksimust teinud kaitseväe peastaabi võistkond koosseisus Aigor Paas, Lauri Rebane, Urmo Liblik ja Rain Jano, mis kaotas võitjale 56 sekundiga. Kokku osales patrulljooksus 14 võistkonda.

Kaitseväe meistrivõistluste üldarvestuses oli suure edumaaga parim 2. jalaväebrigaad, kogudes kahe päevaga 3570 punkti. Teise koha sai küberväejuhatus 2670 punktiga ning kolmanda 1. jalaväebrigaad 1730 pügalaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles