Kaitseliidu Põlva malev kinkis vabatahtlike peredele riigilipud

LEPM
Copy
Lipp on üle antud. Pildil Marika Rehemets, Jaano Mägi ja Põlgaste vabatahtlik päästja Andres Rammo.
Lipp on üle antud. Pildil Marika Rehemets, Jaano Mägi ja Põlgaste vabatahtlik päästja Andres Rammo. Foto: Hjalmar Mandel

Päev enne Eesti Vabariigi 102. sünnipäeva kinkis Kaitseliidu Põlva malev kuuele Põlvamaa perele riigilipud koos kõigi heiskamiseks vajalike tarvikutega.

Kaitseliitlane Jaano Mägi, kelle algatusel lippude kinkimine juba eelmisel aastal teoks sai, märkis, et kui mullu kingiti lipud erinevates Põlvamaa külades elavatele lastega peredele, siis tänavu tehti kingitus vabatahtlikele.

„See tähendab, et lipud jõudsid nendesse peredesse, kus keegi pereliikmetest on kas vabatahtlik päästja või abipolitseinik,“ lausus Mägi Eesti Uudistele ning lisas, et sündinud on traditsioon, mis jääb kestma aastateks.

„Tunnen uhkust selle üle, et maleva kaitseliitlastele on tähtis Põlva maleva ja sellest tulenevalt kogu Kaitseliidu hea maine. Kaitseliidu ülesanne pole ainult riigi sõjalise kaitse ettevalmistamine, vaid ka Eesti kodanike isamaaliste tunnete tugevdamine. Seetõttu olen alati valmis hea meelega toetama vabatahtlike algatusi, millega tugevdatakse kodanike rahvuslikke tundeid ja isamaa-armastust,“ sõnas Kaitseliidu Põlva maleva pealik major Raivo Pehk.

Iga perekond sai lipu heiskamiseks nii-öelda täiskomplekti ehk siis riigilipu, lipuvarda ja majakinnituse. Ettevõtmisse kaasatud naiskodukaitsjad panid igas peres lauale suure kringli, millega kaitseliitlaste ettevõtmist toetas AS Lõuna Pagarid.

„Vastuvõtt oli soe ning erilist heameelt valmistas see, et nii mõneski majapidamises said ettevalmistused homseks lipupäevaks tehtud otsekohe. Loodame väga, et neis peredes heisatakse riigilipp edaspidi igal lipupäeval,“ ütles Mägi.

Lipugruppe juhtisid Kadri Melts-Sau, Marika Rehemets, Esti Taal, Kalle Kalmus, Hjalmar Mandel, Tõnu Mudalomp, Jaano Mägi, Rivo Rebane ja Toomas Songi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles