Tuulises Valgas tähistati vabariigi aastapäeva

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy

Valgas tähistati Eesti Vabariigi 102. sünnipäeva mälestushetkedega Vabadussamba juures ja perepäevaga militaarteemapargis.

Valga vabadussamba juures tervitas kohaletulnud inimesi Valga militaarteemapargi juht Meelis Kivi. Päevakohase sõnavõtuga esines vallavanem Margus Lepik. Järgnes pärgade asetamine samba jalamile.

Aastapäevapidustused jätkusid militaarteemapargis aset leidnud perepäevaga. Oma tehnikat näitasid päästjad ja politseinikud nii Eestist kui ka Lätist. Elustamisvõtteid õpetas samuti täna oma sünnipäeva tähistav Eesti Punane Rist. Nende juures sai ka proovida õnne loteriis ja lahendada punaristlasest ajalooõpetaja Ester Kuke koostatud ristsõna.

Samuti oli loteriiga kohal kadunud inimeste otsimisega tegelev OPEROG Valgamaa rühm, kes kogub sel moel raha parema tehnika soetamiseks, mille abil otsida teadmata kadunud inimesi.Sai oma võimeid proovile panna nende kokku seatud viktoriinis ja omandada uusi teadmisi, kuidas maastikul hakkama saada - sealjuures öövalguses.

Oma oskusi näitasid Pille Lahesoo treeninggrupi koerad. Samuti sai panna enda osavust proovile õhkrelvadest laskmises. Hernesuppi ja teed pakkusid tavapäraselt naiskodukaitsjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles