Linnapea loodab, et Rally Estoniat saab veel päästa

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rally Estonia 2019 võitis Ott Tänak.
Rally Estonia 2019 võitis Ott Tänak. Foto: Paul Poderat

Tartu linnapea Urmas Klaas peab äärmiselt kahetsusväärseks olukorda, mis viis otsuseni sel aastal Rally Estoniat mitte korraldada. Linnapea sõnul on Rally Estonia autospordi tippsündmus, mis on saavutanud rahvusvahelise tuntuse ning mis elavdab oluliselt Lõuna-Eesti ettevõtlust

Rally Estoniat on toetanud Eesti valitsus, ettevõtjad, Lõuna-Eesti omavalitsused ja Tartu linn. Ka selleks aastaks on Tartu linna eelarves ette nähtud toetus selle suursündmuse korraldamiseks.

«Rally Estonia kui spordielu tippvõistlus on populariseerinud autosporti, tugevdanud Eesti rahvusvahelist tuntust ja elavdanud oluliselt Lõuna-Eesti turismisektorit,» rääkis Urmas Klaas. Linnapea taunib autospordiliidu tegevust, mis on viinud otsuseni jätta ära tipptasemel suurüritus.

«Urmo Aava ja tema meeskond on teinud väljapaistvat ja väsimatut tööd Rally Estonia korraldamisel ning Tartu linnal on olnud nendega suurepärane koostöö. Kogu Eesti on sellest tippsündmusest ainult võitnud. Tartu linn on jätkuvalt Rally Estoniale avatud, jagades korraldajate visiooni tuua Eestisse WRC-etapp,» ütles Klaas.

Tartu linnapea Urmas Klaas kutsub autospordiliitu üles toetama igakülgselt Rally Estonia korraldamist, mitte seda takistama. «Loodan, et terve mõistus võidab ja Rally Estoniat on võimalik veel päästa.»

Linnapea lisas, et Rally Estonia on toonud igal aastal Lõuna-Eestisse üle 50 000 turisti ja loob siin 5-6 miljonit eurot lisakäivet, mis on piirkonnale väga oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles