Põlva noormehed pidasid maha kaks erilaadset kohtumist

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Meenutus Põlva spordikooli ja Viljandi spordikooli kohtumisest karikavõistlustel
Meenutus Põlva spordikooli ja Viljandi spordikooli kohtumisest karikavõistlustel Foto: Helin Potter

Eesti käsipalli meistrivõistlustel noormeeste A-klassis on Põlva spordikooli võistkond pidanud maha kaks täiesti erineva mängupildiga kohtumist Tallinna Spordikooli/HC Talllase ja Viljandi spordikooli vastu. Mõlemast lahingust väljusid võitjatena siiski põlvakad.

Käesoleval aastal osaleb noormeeste A-klassis neli võistkonda, kes omavahel kohtuvad kodus-võõrsil põhimõttel. Kaheringilisest turniirist võtavad osa Põlva spordikool, Viljandi spordikool, Tapa SK/Tapa valla SK ja Tallinna spordikool/HC Tallas. Tiitlit kaitseb Põlva SK, kes on võitnud viimasest 11-st A-klassi kullast koguni kümme.

Sõbrapäeva õhtul kohtus Põlva spordikool kodusaalis Tallinna Spordikooli/HC Tallasega, kus ladusas mängus ja liidrite hea hooga võeti võidupunktid tulemusega 37: 24. Esimeses kohtumises panustasid põlvakas väravatega järgmiselt: Mathias Rebane 9, Alfred Timmo 7, Raimond-Eric Jaanus 5, Kermo Saksing 4, Ranar Pügi ja Jaanus Peeter Rüütli 3, Kevin Klaus ja Priit Luuk-Luuken 2, Karl Markus Kannel ning Taniel Sermat 1.

Teine kohtumine Viljandi spordikooliga oli väga vaevaline ja raske, kuid saadi vajalik võit tulemusega 27: 19. Esimeses kohtumises olnud ladusust ei olnud ning liidrid ei saanud kohe mängu sisse.

«Kaks täiesti erinevat kohtumist. Kui esimeses mängus saime kohe hoo üles, siis teises oli eelkõige esimene poolaeg kinnine ja olime hädas vastase aktiivse kaitsega. Oli väga võrdne, pingeline, kuid meie poolt mitte kõige parem esimene poolaeg. Teisel poolajal saime võistkondliku kaitse paremini toimima ning väravas tegi Christofer Viilop suurepäraseid tõrjeid, tõrjudes üle 50% vastase visetest. Tõrjetest saime omakorda kiirrünnakutele minna ning mängupilt paranes ning saime kirja võidupunktid,» analüüsis põlvalaste treener Kalmer Musting kaht mängu.

Teises kohtumises said põlvalased väravaid kirja järgmiselt: Mathias Rebane 10, Alfred Timmo 7, Jaanus Peeter Rüütli 3, Kermo Saksing ja Raimond-Eric Jaanus 2, Kevin Klaus, Lauri Land ning Ranar Pügi 1.

Järgmised A-klassi kohtumised toimuvad võõrsil, 2. märtsil SK Tapa vastu ja 5. märtsil korduskohtumine Tallinna Spordikooli/HC Tallasega. Mesikäpa hallis saab A-klassi võistkonnale kaasa elada 8. märtsil, kui kohtutakse Tapa SK/Tapa valla SK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles